Gerritschinkel.nl Columns & meer

17nov/130

Waar een club trots op mag zijn

Zondagmiddag 17 november 2013. De lucht is grijs en het is windstil, een unicum in de open vlakte van de Oostpolder. De supporters hebben een plaatsje gezocht langs de lijn. Voor mij op de tribune zat de familie van Beek, Donkianen in hart in nieren, maar moesten ze vanmiddag supporter zijn van tegenstander Groeneweg? Ik vroeg belangstellend naar hun juichgedrag. “Natuurlijk juich ik voor René” antwoordde Yvonne, maar ik meende toch een lichte aarzeling te bespeuren. De bezoekers wonnen via een omstreden strafschop in de allerlaatste minuut, maar ik heb de van Beekjes niet de polonaise dansend de tribune zien verlaten. Ook trainer René voelde zich misschien iets ongemakkelijk, maar hij was blij met de drie punten. Terecht, soms moet je je gevoel uitschakelen.

De familie van Beek is trots. Trots op zoon Sven. Op Feyenoord TV hoorde ik Ben Frieling enthousiast vertellen over die kleine pupil die hij de eerste voetbalstapjes leerde.

Sven van Beek, ooit begonnen bij DONK verlengt deze week zijn contract bij Feyenoord. Het gaat snel want hij speelt ook al in Jong Oranje. De eerste (jeugd)international van DONK, en daar zijn de Donkianen trots op. En het levert de Goudse voetbalclub ook nog een leuk centje op. Maar dat is mooi meegenomen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.