Gerritschinkel.nl Columns & meer

22sep/130

Niet iedere verandering lijkt een verbetering

Het hele leven staat bol van veranderingen. De wereld draait door, dus wij moeten gewoon meedraaien. Participeren volgens het evangelie van Mark Rutte.

In de sportwereld wemelt het ook van de veranderingen. Ik was eens bij het begin van het rugbyseizoen bij RFC Gouda en toen werd mij verteld dat er zo’n dozijn nieuwe spelregels van kracht waren geworden. Toe maar.

Dit is ook het geval in het nieuwe voetbalseizoen. De tijdstraf en de fysieke controle van de spelerspassen. Hier wordt trouwens niet consequent mee omgegaan heb ik gemerkt, maar dat terzijde. De verliezend bekerfinalist is volgend jaar niet meer welkom is in de Europa League. Terecht, want dit was een rare regel.      

Waar de voetbalclubs echt gek van worden is het digitale wedstrijdformulier. Daar is bij de KNVB denk ik niet echt goed over nagedacht. Men heeft zich volgens mij niet gerealiseerd wat dit allemaal teweeg brengt. Spitsuur bij het invullen van het wedstrijdformulier en inloggen op Sportlink is vaak een probleem. Computers met te weinig geheugen. Verenigingen worden zo weer op kosten gejaagd. Frustratie alom. “Zo jaag je de vrijwilligers weg” hoorde ik zaterdag in Reeuwijk een leider verzuchten. Ik hoop het niet, maar de KNVB moet deze gang van zaken maar snel gaan evalueren. 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.