Gerritschinkel.nl Columns & meer

28apr/130

De abdicatie op zaterdag?

Wanneer u dit leest is de heisa rondom te troonswisseling gelukkig voorbij. Koningin Beatrix heeft afstand gedaan en Willem Alexander heeft het majesteitelijke stokje overgenomen. De oranjetrivialia kunnen worden opgeborgen. De republikeinen drogen hun tranen met hun witte zakdoeken. De wedstrijd tegen Oranje is helaas weer verloren. Maar ja wat wil je ook, Oranje had het geheime wapen Maxima ingezet en dan sta je al met 1-0 achter.

Het oranje van Katwijk is gekroond tot kampioen van de Topklasse en het oranje wit van Jodan Boys dreigt afstand te moeten doen van de top van het zaterdagamateurvoetbal. Daar helpt geen Maxima aan. Men heeft nog hoop aan de Sportlaan en men klampt zich aan de laatste strohalm vast. Oké, er kunnen nog 6 punten worden gehaald, maar laten we reëel zijn, er is een verschil tussen optimisme en Utopia. Utopia lijkt mij trouwens een schitterend land, maar ik ben een realist. Als het bij de meeste wedstrijden in het seizoen niet naar behoren gaat, waarom zou het dan in de laatste twee wedstrijden wel lukken. Nee, ik denk dat abdicatie een meer dan realistisch gegeven is. Dan maar naar de hoofdklasse.

Is dat erg? Ik vind dat jammer. Maar als ik Jodan Boys was zou ik de witte vlag nog niet hijsen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.