Gerritschinkel.nl Columns & meer

21apr/130

Het degradatiespook waart rond

Het ene seizoen is het andere niet. Een waarheid als een koe die dit jaar ook weer opgang doet. Jodan Boys werd kampioen en promoveerde naar het Walhalla van het amateurvoetbal. Gouda zaterdag handhaafde zich keurig in de 2e klasse C. Maar nu pakken donkere wolken zich samen boven het Goudse zaterdagvoetbal. Jodan Boys werd vrijdag gekroond tot sportploeg van 2012, maar die titel gaf blijkbaar geen extra impulsen om in Vriezenveen de broodnodige punten op te halen. Ook Gouda kon het niet bolwerken tegen de hekkensluiter en het degradatiespook is in het Groenhovenpark wel erg dicht bijgekomen. Op de zaterdag kunnen alleen Hitchcock en Houdini nog redding brengen vrees ik.

Op zondag rolt de bal voor de Goudse clubs iets gunstiger, maar ook niet veel. Olympia is zeer wisselvallig en DONK moet ook vrezen voor de tombola die nacompetitie heet. ONA wisselt verrassingen met zeperds af en het degradatiespook heeft nog niet definitief afscheid genomen van Korte Akkeren.

Zijn er dan helemaal geen lichtpuntjes? Jazeker. Zondagderdeklasser Gouda presteert meer dan goed. Ook hier zijn er soms zeperds, maar ook prettige verrassingen. Een kampioenschap zit er niet meer in, maar ik ben een liefhebber van de nacompetitie. Maar eerst moet het degradatiespook nog uit de Goudse dreven verjaagd worden.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.