Gerritschinkel.nl Columns & meer

14apr/130

Sinterklaas en andere druktemakers

Nederland maakt zich de laatste weken maar over twee dingen druk. De stand van de economie kan ze even geen biet interesseren. Op 30 april geeft onze vorstin het stokje over aan haar zoon. Oranjeminnend Nederland slaat op hol. De meest infantiele dingen zijn niet gek genoeg. Ik word geacht een koningslied mee te zingen. Mij niet gezien, ik duik onder.

Sportminnend Nederland maakt zich druk over de afloop van de voetbalcompetitie en iedereen heeft een mening. Jan en Alleman wordt er bijgesleept, zelfs een oude bisschop. Er zou sprake zijn van Sinterklaas-spanning! Psychologie van de koude grond in optima forma. Wat een drukte.

Maak ik me dan nergens druk over? Ja hoor, over heel veel, maar ik beperk me hier tot de sport. Zondag was ik in Reeuwijk waar RVC’33 Cabauw met 3-0 versloeg. En na afloop moest het wedstrijdformulier worden geaccordeerd. Maar wat schetste mijn verbazing? De computer was pas beschikbaar in de rust van PSV–Ajax. Je ziet het zondagsmiddags in steeds meer voetbalkantines, eredivisie voetbal kijken op een groot scherm. Kantine vol, maar geen kip langs de lijn. Daar kan ik me dus wel druk over maken. Je bent toch een voetbalclub, en geen televisiekanaal! Ga je ploeg aanmoedigen, ze hebben het zeker nu nodig.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.