Gerritschinkel.nl Columns & meer

7apr/130

Het nieuwe Goudse zwembad

Voor de kunstliefhebbers was er de afgelopen dagen maar één belangrijke zaak, de heropening van het gerestaureerde Rijksmuseum. Honderden journalisten uit de hele wereld hebben al een voorproefje gehad en de berichten waren unaniem laaiend enthousiast. De komende tijd zullen er tienduizenden mensen uit de hele wereld naar Amsterdam komen om het wonder van cultuur en geschiedenis met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Ik wacht nog een paar maanden, maar ik weet zeker dat ik dit jaar ook ga.

Voor Gouda staat er binnenkort ook iets moois op de agenda. Dit zal buiten Gouda minder opwinding te weeg brengen, maar sportminnend Gouda ziet er volgens mij reikhalzend naar uit. Volgende week vrijdag wordt het Groenhovenbad officieel geopend. Gouda’s nieuwste mooie loot aan de sportboom. Ik was twee weken geleden een van de gelukkigen die vóór de officiële opening het nieuwe bad mochten bezichtigen. Buiten is het nog een zooitje, maar binnen is het ronduit schitterend. Het heeft een paar euro’s gekost, maar dan heb je ook wat. De oude versleten baden De Trefkuil en het Spaardersbad worden bedankt voor jarenlange trouwe dienst. Velen vinden dat niet leuk, maar zo gaat dat nu eenmaal. Die emotie was er bij sporthal De Springers ook en daar hoor ik niemand meer over.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.