Gerritschinkel.nl Columns & meer

31mrt/130

De Langeleegte in Gouda

Velen zien in hem een onverbeterlijke optimist die niets te dol is. Anderen kijken wat meewarig. Ze noemen hem nog net geen dorpsidioot, maar nemen hem niet serieus. Hoe je ook tegen hem aankijkt, Henk gaat er voor. Henk de Haan, Veendammer van beroep. Niets is Henk te gek. De meeste Nederlanders verstaan hem niet eens, maar begrijpen zijn goede bedoelingen. Stad en land struint hij af om zijn kluppie SC Veendam van de ondergang te redden. Jan en Alleman wordt ingeschakeld om 7 ton binnen te harken. Het is voor Henk onbestaanbaar dat de veenkoloniale profclub verdwijnt en dat de Langeleegte alleen nog maar in de geschiedenisboeken zal voortleven. 

GSV bestaat op 21 juni precies 100 jaar. De Goudse voetbalclub met een lange en mooie historie lijdt de laatste jaren een kwijnend bestaan. Prestatievoetbal is er niet meer en dan wordt het lastig. Voor velen is het een wonder dat de club nog bestaat en vragen zich af of de 100 jaar nog wordt gehaald. Er zullen mensen zijn die naar niet om treuren, maar voor anderen is het een nachtmerrie. Gouda zonder GSV is voor hen onbestaanbaar. Dat er in Gouda ook een Henk de Haan moge opstaan. “Nait soezen, maor broezen” om met Henk te spreken.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.