Gerritschinkel.nl Columns & meer

24mrt/130

Het mystieke in de sport

Maar zondagavond was het weer tijd voor Jan van Ruusbroec. De laatste zin van mijn vorige column. Ik moest zaterdag na afloop van de voetbalwedstrijd Gouda – TAVV weer aan deze mysticus denken. Er stond heel wat op het spel en dat begrepen de gasten uit Ter Aar heel goed. Maar wat er met de spelers van Gouda aan de hand was is mij nu nog een volslagen raadsel. Een week eerder speelden ze als een hecht collectief DUNO in Den Haag compleet van de kunstgrasmat. Weer licht aan het eind van de tunnel, dus de beuk er in. Maar nee hoor, de Gouwenaars lieten zich als makke schapen naar de slachtbank leiden. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk.

De ene week alles en een week later helemaal niets! De mystiek van de sport denk ik. Je kunt dan balen als een stekker, aan de andere kant is die totale onvoorspelbaarheid ook mooi. Want stel je voor dat alles voorspelbaar is, dan is de lol er gauw af. Dan kunnen we in september afspraken maken en de competitie verder schriftelijk afdoen. Maar wat moet je als verslaggever dan? Winkelen, of erger nog, naar de Paasmeubelboulevard. Ik moet er niet aan denken. Lang leve de mystiek, lang leve Jan van Ruusbroec.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.