Gerritschinkel.nl Columns & meer

18nov/120

Internationals

We hebben er lang op moeten wachten, maar “we” hebben weer een international. Ahmed Ali is opgenomen in de nationale voetbalselectie van Somalië. Ik sprak hem een aantal weken geleden na afloop van een wedstrijd van De Jodan Boys en complementeerde hem met zijn goede spel. Hij nam de complimenten dankbaar in ontvangst. Aardige jongen die Ahmed.  Ik hoop dat hij furore maakt tijdens het toernooi van de CAF in Oeganda. Mooie reclame ook voor De Jodan Boys. Na de legendarische Bert Graafland, die in de jaren 70 van de vorige eeuw amateur-international was, weer een Jodan Boys voetballer die het nationale shirt mag dragen. En laat ik Rebekka de Jong niet vergeten, want die heeft al meerdere interlands bij de meisjes gespeeld.

Ik ben eens gaan spitten in mijn geheugen en dan komen vanzelf meer namen van Goudse profvoetballers boven die een interlandcarrière achter de rug hebben. De bekendste is natuurlijk Oeh Ah Ed de Goeij (31 interlands). Goalgetter Dick van Dijk (7 interlands) en  doelman Tonnie van Leeuwen (2 interlands). Twee grote voetballers met een ONA achtergrond en beiden helaas niet meer onder ons. Misschien komen die tijden weer terug, maar dan moet eerst het Goudse voetbal uit die dip komen waar het nu in zit. Zet hem op Ahmed.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.