Gerritschinkel.nl Columns & meer

25nov/120

Najaarsstorm

Eerst dacht ik dat de weermannen weer paniek wilden zaaien, maar niets was minder waar. Toen ik zondagmorgen op mijn fiets naar de studio reed kwakte ik bijna tegen de stoeprand. En ik had geen druppel gedronken. De eerste najaarsstorm raasde over Gouda. In Reeuwijk was het voetbalveld weer onbespeelbaar, dus op naar het hockey. Het was een apocalyptische sfeer in het Groenhovenpark. Cornervlaggen die tot de grond doorbogen. Wild zwaaiende bomen. Razende donkere wolken, plotseling neerkwakkende regendruppels en klepperende reclameborden. Maar wel een hartverwarmende wedstrijd, waarin de mannen van GMHC snel met 3-0 achter stonden, in de 2e helft sterk terugkwamen, maar uiteindelijk toch met 3-4 aan het kortste eind trokken.

Ondanks die hartverwarmende wedstrijd was het bibberen langs de lijn. Ik dacht aan de warme kachel en de glühwein. En aan een warme sporthal, want zaalhockey is op zo’n moment een aantrekkelijk vooruitzicht. Maar met het zaalhockey moeten de Goudse supporters wel een eindje reizen. Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk, Maasland, Vlaardingen en ‘s- Gravenzande. In Gouda is geen accommodatie beschikbaar. Raar eigenlijk, om niet te spreken van schandalig dat de hockeyers, en ook de zaalvoetballers, hun thuiswedstrijden ver van huis moeten afwerken. Maar er gloort hoop want de VGSO heeft plannen voor een soort mobiele sporthal in Gouda. Ik ben benieuwd.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.