Gerritschinkel.nl Columns & meer

28okt/120

Hoop doet leven

Vorig weekend was het een dooie boel op sportgebied. Dat werd in het afgelopen weekend allemaal meer dan goed gemaakt. Het begon zaterdag met de voetbalwedstrijd Jodan Boys - Barendrecht. Een heerlijke pot voetbal met heel veel spanning. Gelijkspel. Publiek tevreden, trainers tevreden, verslaggever tevreden.

Zondag was uitgeroepen tot landelijke dag van de stilte. Ik weet niet of er in Gouda ook “evenementen” in dit kader zijn gehouden, maar op sportgebied was er absoluut geen sprake van stilte. Zaterdagavond had ik een verjaardag van een goede vriendin laten schieten om alles voor de sportuitzending voor zondag gereed te hebben, want op zondagmorgen moest ik al vroeg in de TV studio zijn voor de maandelijkse sportitems. Schaatsen met Hugo Vos en rolstoelschermen, iets unieks in Nederland en mooi dat de Goudse schermvereniging De Vrijbuiters op dit gebied een voortrekkersrol heeft genomen.

Zondagmiddag naar het Groenhovenpark om Gouda de eerste periodetitel binnen te zien halen. Het fenomeen Aziz el Bouazatti bracht de Goudse supporters al snel in extase door de score te openen. Maar tegenstander Concordia uit Delft deed zijn naam eer aan en liet zich niet zo maar naar de slachtbank leiden. Met een korfbalscore van 3-4 trokken de bezoekers in de slotfase aan het langste eind. Ondanks de hattrick van Bouazatti stond Gouda met lege handen. Na afloop sprak ik nog even met hem. Hij kon het nog steeds niet geloven. Ik troostte hem met de gedachte dat Gouda vorig jaar in Reeuwijk ook op een idiote manier de eerste periodetitel verspeelde, maar dat zij aan het eind van de competitie wel lekker met de kampioensbeker stonden. Hoop doet leven.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.