Gerritschinkel.nl Columns & meer

27okt/120

Pam McBeth & Cash on Delivery

Het was wel even slikken toen vorige week bekend werd dat Heather Myles vanwege rugklachten de Americana Treasures Tour had afgezegd. Ik had me er zo op verheugd. Maar tot mijn verrassing kreeg ik de mededeling dat er een goede vervangster was gevonden in de persoon van Pam McBeth. Een zangeres die haar sporen zeker in Amerika heeft verdiend. Als je hebt opgetreden met Jerry Lee Lewis, Steve Earle, Merle Haggard en Vince Gill, om maar enkele groten te noemen, dan heb je wat in je mars. Ook in Nederland heeft de zangeres uit Georgia inmiddels een goede reputatie opgebouwd.

Woensdagavond 24 oktober j.l. trad zij op in de Goudse Schouwburg, begeleid door Cash On Delivery, al jaren een van de bekendste Nederlandse countrybands. De groep met zanger gitarist Wim van de Vliert, bassist Ad Welten, drummer Erik Hanegraaf en pedal steelgitarist Johan Jansen beet het spits af, alvorens Pam McBeth op het podium verscheen met een aantal odes aan haar favorieten Garth Brooks, George Jones en Merle Haggard. Johan Jansen excelleerde op pedal in Together again. En als je bij Jolene je ogen had dicht gedaan zou je zweren dat Dolly Parton zelf op het podium stond.

Na de pauze kwam de Pam McBeth show pas echt los met het titelnummer van haar album Cowgirl state of mind, en van het album Forever one day at a time Dim lights, thick smoke and loud loud music.

Vervolgens was haar nieuwste cd A part of me aan de beurt. Het titelnummer (een prachtige ode aan haar overleden vader, Yesterday’s memories en I feel a honky tonk coming on.

Daarna waren haar helden weer aan de beurt met covers van Hank Williams (Your cheatin’ heart), Willie Nelson (Angel flying too close to the ground) en Buck Owens (I got a tiger by the tail). Pam en de uitstekende band gingen vervolgens helemaal los bij Jambalaya, waarbij Pam met een aantal radslagen over het podium slalomde.

Met Strawberry wine, volgens Pam het mooiste liedje dat ooit is geschreven, als toegift, kwam een einde aan het concert. Toen ik naar huis fietste vroeg ik me af of ik Heather Myles had gemist. Ik weet in ieder geval wel dat Pam McBeth & Cash On Delivery hadden me een heel prettige avond hadden bezorgd.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.