Gerritschinkel.nl Columns & meer

4nov/120

Blessuretijd

Het woord blessuretijd spookt door mijn hoofd. Ik zag zaterdag in de boekwinkel een boek liggen met die titel. De auteur, oud politicus Ed van Thijn, een man die tegen de 80 loopt en met recht kan zeggen dat hij in de blessuretijd van zijn leven zit. Toen ik dit boek zag moest ik denken aan die drie voetbalwedstrijden die ik de afgelopen twee weken heb mogen verslaan en waarbij de blessuretijd een cruciale rol speelde.

Eerst die absurde wedstrijd van Gouda tegen Concordia. Ondanks drie goals van Bouazatti trokken de Delftenaren met 3-4 aan het langste eind. En afgelopen zaterdag deed de zaterdagtak niet voor hun zondagcollega’s onder. In de blessuretijd met 1-2 verliezen van Forum Sport.

Maar driemaal is scheepsrecht. De regen viel zondag bij bakken uit de hemel. De haan op de kerktoren van Reeuwijk dorp schudde zijn veren. Ik meende zelfs de Ark van Noach te zien aanmeren. In de 89e minuut viel de 1-0. Juichende Reeuwijkers, maar in dezelfde minuut viel de 1-1. Juichende Waddinxveners. In de 4e minuut van de blessuretijd schoot Ralph Tol de winnende treffer binnen. Zonneschijn in Reeuwijk en regen in Waddinxveen. De haan op de kerktoren kraaide van plezier. De bierpomp maakte overuren.

Blessuretijd, heerlijk, het kan me niet lang genoeg duren.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.