Gerritschinkel.nl Columns & meer

20mei/120

Money

Er keken zaterdagavond 2½ miljoen voetballiefhebbers naar de finale van de Championsleague tussen Bayern Munchen en Chelsea. Een van hen was ik. Ik had niets beters te doen en nestelde me in blijde verwachting voor de buis. De club van de oktoberfeesten en de lederhosen tegen het poenerige vreemdelingenlegioen uit Londen. Ik betrapte me er op dat ik hoopte dat de Duitsers zouden winnen. Merkwaardig, want ik heb eigenlijk een hekel aan Bayern Munchen. En dat terwijl de Duitse Rekordmeister gewoon goed voetbal speelt. Het had alles te maken met de tegenstander. Chelsea kan ook uitstekend voetballen, maar ik heb het absoluut niet op dat poenerige. Met dank aan een Russische oligarch die er al een miljard euro in heeft gepompt. En als prijzen uitblijven vliegen trainers de laan uit. Een duiventil is hierbij vergeleken een oase van rust. 

Eindelijk won de miljoenenbrigade dus de hoofdprijs. Het siert Abramovic wel dat hij bescheiden op de achtergrond bleef. Dat heb ik wel eens anders gezien. Of niet soms Dirk Scheringa? De blauwen wonnen van de roden. Ster van de avond was Didier Drogba, die een keer niet aan vallende ziekte leed. Uitgeteld lagen na afloop de favorieten op de grasmat. Verdwaasd en met holle ogen, alsof de 3e wereldoorlog was verloren. Arjan Robben kon niet veel meer uitbrengen dan dat hij het niet kon geloven. Ja, ik ook niet. En toch is het gewoon een kwestie van een strafschop tegen de touwen schieten en de buit is binnen. Nu hoor ik weer complottheorieën dat een strandbal hem zou hebben afgeleid. Wat een onzin.

Ik was zondag in Bodegraven bij een wedstrijd tussen een 3e en een 4e klasser. Ondanks de broeierige warmte schoten de spelers na afloop van de wedstrijd de strafschoppen er in alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Het kan dus wel. Ik vind Robben trouwens een beetje een overschatte voetballer. Hij kan goed voetballen, vrije trappen prachtig binnen schieten, maar zijn bewegingen zijn vaak voorspelbaar en een beetje verdediger heeft dat snel door. Bovendien heeft hij bij het uitdelen van ego’s niet achteraan in de rij gestaan. Voetbal is een teamsport en op overspelen naar een ploeggenoot staat absoluut de doodstraf niet. Ik besef dat hele volksstammen het niet met mij eens zullen zijn. Het zij zo. En als de Bedummer weer een beetje bij zijn positieven is en hij speelt volgende maand bij het EK in Polen en Oekraïne de sterren van de hemel, dan zal hoon mijn deel zijn. Dat accepteer ik dan met genoegen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.