Gerritschinkel.nl Columns & meer

13mei/120

Dat was het dan

Met een aantal enorme kanonschoten begon Jodan Boys afgelopen zaterdag aan zijn laatste wedstrijd in de hoofdklasse A. De Goudse kampioen kon vrij uit spelen en het ambitieuze Quick Boys werd met een enorme kater terug gestuurd naar Katwijk. Weer niks! Het ziet er naar uit dat Dirk Kuyt himself zijn liefde in de toekomst naar de topklasse moet schieten.

Het reguliere voetbalseizoen 2011 – 2012 zit er voor de Goudse voetbalclubs op. Jodan Boys stond ook dit seizoen weer op eenzame hoogte en steeg boven zichzelf uit en bereikte het Walhalla van het amateurvoetbal. Daar waar vorig seizoen pas in de laatste wedstrijd het vege lijf werd gered, kon de kampioensvlag nu in top. Hulde!

Het Gouda van scheidend trainer Cor den Daas kreeg een zevenklapper te verwerken, maar ondanks deze zware nederlaag spelen ze in het nieuwe seizoen weer in de 2e klasse. Nu nog een scherpschutter vinden en dan zit het volgend jaar wel goed denk ik.

Het zondagvoetbal. Alles overziend was het een matig seizoen met weinig hoogtepunten. Gouda werd kampioen, maar dat was eigenlijk voor niemand een verrassing. Maar je moet het toch maar even doen en met alle strubbelingen is het toch gelukt.

Olympia en DONK eindigden in de 2e klasse in de middenmoot. Voor Olympia een lichte tegenvaller lijkt mij. En na een dramatische start heeft DONK zich later krachtig hersteld en heeft het in zijn debuutjaar slechts 1 punt minder dan de 125 jarige stadgenoot. Maar het tweede jaar is altijd lastiger, dus ik ben benieuwd.

Dan ONA, de trots van Korte Akkeren. Flitsend gestart, maar halverwege het seizoen in een enorme dip geraakt. Trainer weggestuurd en het 3e klasserschap werd letterlijk in de blessuretijd veilig gesteld. De bloemen kunnen naar Vlaardingen alwaar een strafschop ver in de blessuretijd het broodnodige doelpuntje opleverde waardoor de tombola die nacompetitie heet werd ontlopen.

Tenslotte GSV. De bijna 100 jarige Goudse voetbalclub met een glorieus verleden schafte aan het begin van dit seizoen het prestatievoetbal op zondag af en begon welgemoed op zaterdag. Een kampioenschap werd niet direct verwacht, maar aan de top meedraaien was toch wel het minste. Maar hoe anders liep het. Slechts hier en daar werd een puntje gesprokkeld. En nu hoog ik geruchten dat men in het nieuwe seizoen ook op zaterdag recreatief wil gaan spelen. Maar daar waren ze volgens mij al een tijdje mee bezig, gezien die enorme nederlagen. Het einde van de competitie werd zelfs niet gehaald. Hoe het verder moet weet ik niet. Hopelijk weet men het bij GSV wel.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.