Gerritschinkel.nl Columns & meer

16jan/120

Voetballuh!

“Gelukkig gaan we volgende week weer voetballuh Gerrit”, verzuchtte een voetbalsupporter gisteren. En hoewel ik het de afgelopen weken wel lekker vond dat ik even geen voetbal aan mijn kop had moest ik hem toch gelijk geven. Zo’n winterstop is wel leuk, maar het moet niet te lang duren. Als er nu nog sneeuw lag.

Maar ik moet zeggen dat ik me de afgelopen weken wel heb vermaakt. Vorige week stak ik de loftrompet over het schaatsen in de buitenlucht. Jammer dat “onze” Ted-Jan Bloemen zijn EK heeft verziekt. Maar je moet natuurlijk wel op tijd eten. Anders wordt je door de hongerklop bezocht. Heb ik jaren geleden ook wel eens gehad. Ik dacht in mijn onschuld ook 100 kilometer te kunnen fietsen zonder te eten. Mooi niet dus.

Het traditionele schansspringen in Garmisch Partenkirchen heb ik dit jaar aan mij voorbij laten gaan. Wel heb ik af en toe gekeken naar darten, maar dat pijltjesgooien doet me niets. 

Verder zappend beland je midden in de woestijn. Sinds enkele jaren wordt de Dakar rally niet meer in Afrika verreden, maar is men uitgeweken naar Zuid Amerika. Slachtoffers en andere idiote taferelen. Ik las dat er zelfs een koe doormidden was gereden. Racen met motoren zie ik wel als sport, maar het domweg met van onder tot boven met sponsoremblemen volgeplakte vrachtwagens door duizenden kilometers zand crossen kan ik echt niet als sport kwalificeren.   

Gerard de Rooij won de race bij de truckers. Gefeliciteerd Gerard, maar sportman van het jaar word je wat mij betreft niet.

Ik kijk uit naar komend weekend. Lekker voetballuh!!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.