Gerritschinkel.nl Columns & meer

24okt/110

Historisch

Deze oktobermaand is uitgeroepen tot de maand van de geschiedenis. Ik lik mijn vingers er bij af want ik ben dol op geschiedenis. En over geschiedenis gesproken, de Goudse voetbaltrots De Jodan Boys heeft deze oktobermaand al geschiedenis geschreven. Door de overwinning vorige week op Bennekom hebben The Boys zich voor het eerst in hun ruim 77 jarige bestaan op de 1e plaats in de hoofdklasse genesteld. Na het belabberde afgelopen seizoen, waarin degradatie met pijn en moeite werd ontlopen, is dat min of meer een wonder. Maar het ene seizoen is het andere niet, de ene trainer is de andere niet en dat geldt ook voor de spelers. Er heerst euforie aan de Sportlaan. Bij de supporters, bij de Goudse voetballiefhebbers en iedereen die het Goudse voetbal een warm hart toedraagt. Ik denk dat Patrick Akerboom en zijn spelers dagelijks even verlekkerd naar pagina 894 van teletekst staren. Al dan niet men ongeloof in de ogen. Een breed lachende oud voorzitter Gerard Wolters staat in ieder geval in volle glorie voor het televisiebeeld met de stand op de website van de club.

Maar de maand oktober is nog niet om. Net voor het verstrijken van de wijnmaand kan de club nogmaals historie schrijven. Als a.s. zaterdag thuis wordt gewonnen van SV Huizen dan kan de vlag wederom in top om de primeur van een periodetitel in de hoofdklasse te vieren. Een makkie zal het niet worden denk ik want SV Huizen is een gerenommeerde tegenstander. Niet voor niets versloeg het afgelopen zaterdag topklasser Hilversum in de beker. Iets wat Jodan Boys niet lukte tegen topklasser VVSB. Hoewel er pas werd verloren na strafschoppen. Maar ja, die ballen moeten er nu eenmaal ook in. De nazaten van het Sint Bavo Gesticht waren de nazaten van de Jongerenvereniging Daniël te slim af. Hopelijk heeft de uitschakeling op sportpark De Boekhorst geen al te diepe wonden geslagen en staat het team van Akerboom a.s. zaterdag klaar om 29 oktober 2011 in grote chocoladeletters in de historie van de club neer te pennen. Winst is misschien niet eens nodig. Als Ter Leede en ODIN ’59 er in hun onderlinge wedstrijd niet uitkomen is zelfs één puntje genoeg. En dan maakt het ook niet meer uit wat Young Boys en Bennekom doen. 

En zaterdagavond weer met genoegen naar teletekst kijken. L’histoire se repète. Ik zal een schietgebedje doen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.