Gerritschinkel.nl Columns & meer

13sep/060

Nummer 913

Het was afgelopen vrijdag weer feest in de Goudse binnenstad. De Goudse Nationale Singelloop stond weer op het programma. Uren van tevoren waren al tientallen atleten aanwezig. Net als vorig jaar had ik me ook nu weer laten overhalen om de 10 km te lopen. “Over sport praten is gemakkelijk Schinkel, meelopen dat is wat anders” werd me te verstaan gegeven. En dat liet ik natuurlijk niet op me zitten. Vorig jaar eindigde ik in de achterhoede op een 553e plaats. Mijn tijd bedroeg 1.10.24. Ik had me voorgenomen dit jaar binnen het uur te finishen.

De start was letterlijk explosief, maar mijn capaciteiten kennende startte ik voorzichtig. Links en rechts werd ik gepasseerd, maar daar trok ik me niets van aan. De aanmoedigingen langs het parcours deden me goed. Oude bekenden als Fred en Corrie de Gruyl, Piet de Jong en Jan Pol wisten niet wat ze zagen. Een verslaggever aan het echte werk.

Bij het ingaan van de 2e ronde werd ik aangesproken door een mooie dame die me passeerde en vriendelijk vroeg of ze een slok water van me mocht hebben omdat zij de ravitaillering had gemist. Ik gaf mijn hele bekertje water, ze nam twee slokken, bedankte me en spurtte verder. Ik heb haar niet meer gezien.

Intussen waren de topatleten onder aanvoering van de 2 Kenianen me in vliegende vaart twee keer gepasseerd. Stug bleef ik mijn eigen tempo lopen. Na een lichte inzinking halverwege de 2e ronde ging ik onder aanmoediging de laatste ronde in. Voor me zag ik niet zo veel mensen meer lopen, maar achter me hoorde ik zo links en rechts nog gerochel en gepuf dus de rode lantaarn was nog niet voor mij. Ik nam zelfs geen water meer aan want ik wilde niet als laatste eindigen. Op de brug van de Lage Gouwe hoek Naaierstraat riep iemand dat over 200 meter het bier koud stond. Dat gaf me zo’n stoot adrenaline dat ik zelfs een “sprint” trok. Na 1 uur en 5 minuten kwam ik over de finish.

Op internet las ik de volgende dag dat mijn tijd 1.05.10 bedroeg. Ik was daarmee op plaats 542 geëindigd. Ik was dus helaas niet in mijn opzet geslaagd om de afstand binnen het uur af te leggen. Die grens van 60 minuten moet dan volgend jaar maar worden geslecht. Heb ik iets om naar uit te kijken.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.