Gerritschinkel.nl Columns & meer

6sep/060

Eindelijk rolt de bal weer

De voetballiefhebbers hebben er wekenlang naar uitgekeken. Eindelijk is de nieuwe competitie weer gestart. De verwachtingen zijn hooggespannen en nu maar hopen dat het allemaal uitkomt.

JODAN BOYS wil dit seizoen de stap naar de 1e klas maken en daarom was het een zeer koude douche dat afgelopen zaterdag met maar liefst 4-0 van Nootdorp werd verloren. Maar als je hogerop wilt moet je toch echt uit een ander vaatje tappen. 

Willem Dekker blijft ambitieus en de eerste punten zijn binnen ondanks het flauwe spel van zijn team tegen ZWAMMERDAM. Maar als er een schaap over de dam is volgen er zeker meer. Maar Dekker “let op uw saeck”.

OLYMPIA bleef met enige moeite in Poortugaal overeind en in deze lastige 2e klas is iedere overwinning meegenomen en de eerste klap is een (euro)daalder waard. En een seizoen als vorig jaar wordt niet op prijs gesteld.

ONA is nog niet in goeden doen en de openingswedstrijd tegen OLIVEO ging verloren. Nu de scherpte nog even terugvinden en de trouwe supporters van de trots van Korte Akkeren zullen nog genoeg kunnen juichen. Opnieuw degraderen is geen optie.

DONK begon de competitie eindelijk eens anders dan “normaal”. In de hel van Cabauw werd zelfs de openingswedstrijd gewonnen. Maar het spreekwoord van de zwaluw zal Akerboom wel kennen hoop ik.

Het leeggelopen GOUDA van trainer Rens Binken verloor volgens “verwachting” dik van zijn liefde MOORDRECHT. De tijden van 1959 en 1960 zijn historie, maar aan afdaling naar de kelder van het amateurvoetbal moet ik niet denken.

GSV had een goede voorbereiding. Het team van Theo van Eck werd terecht de hemel in geprezen, maar afgelopen zondag bleek maar weer eens dat een goede generale nog geen garantie is voor succes. Maar ik weet zeker dat GSV nog verrassingen in petto heeft.

De bal rolt weer en hoewel ik het prettig vond dat het bruine monster deze zomer veilig was opgeborgen, ben ik toch blij dat ik elke zaterdag en zondag weer langs de lijn mag zitten en genieten van lekkere, spannende en vooral sportieve voetbalwedstrijden.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.