Gerritschinkel.nl Columns & meer

18okt/230

Het prille begin

De verschillende competities 2023-2024 verkeren nog in een prille fase, maar desondanks is het verleidelijk om nu al de eerste conclusies te trekken. Conclusie is misschien een te groot woord, laten we het dan houden op de eerste aanwijzingen, te beginnen bij het amateurvoetbal in Gouda.

Jodan Boys begon aarzelend met een gelijkspel, gevolgd door twee overwinningen. Maar afgelopen zaterdag kreeg de Goudse 1e klasser een lesje in effectief afronden en verloor, ondanks een veldoverwicht, met 1-2. Even op de plaats rust en scorend vermogen vinden.

In de 2e klasse C gaat DONK na vier wedstrijden min of meer dezelfde kant op als het vorige seizoen, meedraaien in de top. Het gedegradeerde Olympia zorgt bij veel voetballiefhebber voor gefronste wenkbrauwen. Met slechts één schamel puntje, behaald in de stadsderby tegen DONK, gevolgd door drie nederlagen, staat Olympia op de laatste plaats. Niet dat de alarmbellen al rinkelen, maar het baart toch wel enige zorg.  

Het gepromoveerde ONA begint te draaien en is na vier wedstrijden de subtop ingeslopen. In dezelfde 4e klasse B heeft Gouda het heel moeilijk en heeft slechts twee moeizame puntjes bijeengesprokkeld. Zal een lastig seizoen worden vrees ik.

De mannen van landskampioen GZCDONK staan na vier wedstrijden weer aan kop van de eredivisie waterpolo. Een vertrouwde plaats. Verrassend is de plaats die de vrouwen van GZCDONK innemen. Twee wedstrijden gespeeld, twee keer verloren en de Goudse vrouwen staan op de laatste plaats. Ik kan me niet herinneren dat dit ooit is gebeurd. Maar de bekerwinst afgelopen weekend tegen PSV biedt ongetwijfeld hoop voor dit jonge team. Gaat vast goed komen.

Tenslotte dammen. Van 28 september t/m 13 oktober was het WK dammen in Willemstad op Curaçao. Met twee deelnemers van Damlust Gouda. Martijn van IJzendoorn eindigde met 23 punten op een prachtige 3e plaats. Clubgenoot Sven Winkel haalde 20 punten en eindigde op de 11e plaats.  Damlust intussen is de competitie uitstekend begonnen, twee keer winst en een keer remise en staat nu na drie wedstrijden op de 3e plaats in de Ereklasse. Dat belooft veel.  

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.