Gerritschinkel.nl Columns & meer

20sep/230

Zijn we er klaar voor?

A.s. zaterdag gaat het nieuwe voetbalseizoen voor alle amateurs echt van start. In die vriendschappelijke wedstrijden en bekerwedstrijden die de afgelopen weken zijn gespeeld, hebben de trainers allerlei dingen kunnen uitproberen. Vragen als hoe pas ik nieuwe spelers in en met welke speelwijze kan ik het beste de gewenste resultaten boeken zijn hopelijk beantwoord. 

Maar vanaf zaterdag gaat het om het ‘egje’. Je moet er als team nu staan. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Ook de resultaten van de drie recente poulewedstrijden in het bekervoetbal zeggen niet alles, want ik ben nog steeds van mening dat lang niet iedereen die bekercompetitie als een belangrijke prioriteit beschouwt. Het is leuk als je verder bekert, maar doe je dat niet, dan is er geen mens overboord. De competitie staat voorop!

A.s. zaterdag begint de competitie 2023 – 2024. De KNVB heeft vorige week de promotie/degradatieregeling vastgesteld. Om de beoogde voetbalpiramide verder uit te werken is er dit seizoen ook weer sprake van een verscherpte regeling. Voor veel teams zal het opnieuw een hele klus worden om niet in die vermaledijde degradatiezone verzeild te raken. En je hoeft maar naar het afgelopen seizoen te kijken om te constateren dat dit soms tot onverwachte resultaten kan leiden. ESTO uit Bodegraven kan er van meepraten.

Kijken we even naar de Goudse clubs. Het gedegradeerde Jodan Boys heeft moed geput uit de resultaten van de voorbereiding en zal ongetwijfeld weer linearecta naar de 4e divisie terug willen. Maar je weet het nooit in die ‘vreemde’ 1e klasse B. Eerst maar bij de veilige eerste 8  eindigen.

De competitie in de 2e klasse C opent met de stadsderby Olympia – DONK. Olympia wil ook zo snel mogelijk weer omhoog en DONK zal weer lekker willen meedraaien. Voor handhaving moet je in ieder geval 5 teams onder je houden.

Ook in de 4e klasse B hebben we een stadsderby. Het gepromoveerde ONA is vol goede moed en het ‘nieuwe’ Gouda zal alle zeilen moeten bijzetten. En bij nummer 9 ben je pas veilig.

Ik ben benieuwd.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.