Gerritschinkel.nl Columns & meer

5jul/230

Vlaanderen

Afgelopen zaterdag heeft de sportredactie van RTV Gouwestad, BR 6 en Midland FM met onze traditionele live uitzending het sportseizoen 2022 – 2023 afgesloten. De diverse sportbonden zijn druk bezig met de indelingen voor het nieuwe seizoen. Sommigen zijn al bekend en de komende weken zal iedere sportclub wel te horen krijgen met welke tegenstanders ze te maken krijgen. Hier en daar zijn door ‘voetbalkenners’ al wat mogelijkheden geschetst, maar op het moment dat ik deze column schrijf, maandagmorgen 3 juli,  is nog niets officieel bekend. Ik hoop wel dat de KNVB zo meedenkend is dat regioteams worden ingedeeld zodat we zoveel mogelijk stads- en streekderby’s krijgen. Ik hoop het niet alleen, nee ik ga er gewoon vanuit.

Niet alleen de sportbonden zijn druk bezig met het nieuwe seizoen, maar ook staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Een van zijn ideeen is om alle alcohol in de sportkantines te verbieden. Met andere woorden, hij wil de 3e helft de nek omdraaien. Dat hij aandacht heeft voor de volksgezondheid en het (overmatige) alcoholgebruik wil ontmoedigen is niet meer dan logisch. Maar stel je voor dat dit onzalige plan wordt ingevoerd, dan zullen sportverenigingen, waarbij bij velen het water al tot aan de lippen staat, hun begroting niet meer rond krijgen. Een kaalslag ligt op de loer want menige sportclub zal dan de deuren moeten sluiten. En dat zal het kabinet toch niet op zijn geweten willen hebben.

De meeste aandacht is de komende weken gericht op het wielrennen en dan met name op de Tour de France. De Tour, ook ik kijk hier jaarlijks naar uit. De start was veelbelovend en de eerste verrassende uitslagen zorgden al voor discussie bij de (chauvinistische) commentatoren en bij de ‘kenners’ aan de diverse talkshowtafels.

Vanaf eind deze week ga ik de Tour de France volgen op mijn vakantieadres in het wielergekke Vlaanderen. Ik ben er even tussenuit en mocht ik iets interessants op sportgebied te melden hebben dan hoort u van mij. Anders tot augustus. Ik wens u een fijne vakantie.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.