Gerritschinkel.nl Columns & meer

5jul/230

Rival Sons – Darkfighter

De Amerikaanse band Rival Sons is in 2009 in Long Beach, California, opgericht. In datzelfde jaar verschijnt hun debuutalbum Before the fire. In 2011 toeren ze door Noord- Amerika en Europa. Ze treden o.a. op tijdens Rock Werchter en Bospop. Rival Sons staat de jaren daarna ook in het voorprogramma van Judas Priest, Kiss, Deep Purple, Black Sabbath, Guns ‘N’ Roses en The Rolling Stones.     

Tijdens de coronaperiode heeft Rivel Sons twee album opgenomen. Darkfighter verscheen begin juni en het tweede album Lightfighter komt volgens zeggen later dit jaar uit.

Darkfighter is het 7e album van Rival Sons en is geproduceerd door Dave Cobb, die ook op een aantal nummers meespeelt.  

Het openingsnummer Mirrors begint met een ingetogen orgelintro van zo’n 45 seconden, maar daarna barst de band in de stijl van Led Zeppelin en AC/DC los, een paar keer afgewisseld met akoestische passages. Nobody wants to die is een uptempo bluesrocker, met een bonkende ritmesectie, gruizige gitaarlicks en uitbundige zang. Bird in the hand is een stadionrocker die tot meezingen uitnodigt. In dit nummer, dat me soms doet denken aan de 70’er jaren rock van Slade, zitten ook rustiger passages met Scott Holiday op slide. De melodieuze ballad Bright light wordt gedragen door de sterke zang van Jay Buchanan en dat geldt daarna ook voor de ballad Rapture, een song die, zoals meer nummers, abrupt eindigt. Guillotine  is weer een Led Zeppelin achtige vette rocker met vuig gitaarwerk ook weer afgewisseld met rustige akoestische passages. Horses breath is een enigszins psychedelische uptempo door bonkende drums gedreven rocker met vlammend gitaarwerk. Het slotnummer Darkside, met ruim zes minuten het langste nummer van het album, is veelal rustig met ingetogen zang, maar wordt ook afgewisseld met verpletterende gitaarriffs.    

Conclusie: Darkfighter is een album dat zijn weg naar de liefhebbers ongetwijfeld zal vinden.

Tracks cd:

 1. Mirrors
 2. Nobody wants to die
 3. Bird in the hand
 4. Bright light
 5. Rapture
 6. Guillotine
 7. Horses breath
 8. Darkside

Line-up

 • Jay Buchanan – zang, akoestische gitaar
 • Scott Holiday – akoestische gitaar, elektrische gitaar, percussie (track 3)
 • Dave Beste – bas
 • Michael Miley – drums
 • Dave Cobb – akoestische gitaar (track 6,7), shaker (track 1,2,5), percussie (track 3)
 • Todd Ogren - keyboards
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.