Gerritschinkel.nl Columns & meer

28jun/230

GSV 110 jaar

Op 21 juni jl. bestond GSV precies 110 jaar. Een respectabele leeftijd en hiermee is GSV na Olympia (1886) en Gouda (1906) de oudste Goudse voetbalvereniging. Afgelopen zaterdag werd dit jubileum, georganiseerd door voorzitter Fred Zorg, Dick Vleggeert en Rik Brem, feestelijk gevierd. Geen groot en duur feest, maar gewoon een gezellige herdenking. Er was o.a. een ontbijt, een tentoonstelling met oude foto’s, plakboeken met krantenknipsels en diverse jubileumboeken. Oude en glorieuze tijden herleefden. GSV mag dan een paar weken geleden zijn afgedaald naar de 5e klasse, het verleden was roemrucht. De hoogtijdagen waren in de jaren ’60 van de vorige eeuw met als hoogtepunt het kampioenschap van de 2e klasse en promotie naar de 1e klasse in 1967. De oudere voetbalfans herinneren zich ongetwijfeld de levensgevaarlijke tandem Piet de Jong en Cees Brem, doelman Ton Everling, Piet de Brok, Nico Schouten, Puck Noorlander en ‘kleine’ Gerrit Bogaard.

Als voetbalverslaggever heb ik veel wedstrijden van GSV voor de radio verslagen. Dan komen namen als Renke Prevo, Remco Anker, Chris Langeveld, Ron Branderhorst, Richard van Grieken, Leen Swanenburg, Michel Kradolfer, Leon van Golden, Marco Bouwmeester, Glen Telusa, Theo van Eck, Mario de Lange, Ferry Christ, Dick Vleggeert en doelman Dido Havenaar weer voorbij. De legendarische voorzitter Leen Bik, soms in gezelschap van zijn schoonzoon, de in 1989 op 32-jarige leeftijd overleden profwielrenner Bert Oosterbosch.

Op de fotowand in de kantine zag ik ook een foto van de beslissingswedstrijd tussen UNIO en GSV. Op een zomerse donderdagavond deed ik met collega Jørgen Veldman live verslag van deze kampioenswedstrijd. Gezeten boven op het dak van de kantine van UNIO! GSV won met 0 - 1 door een doelpunt van Manolito van de Want.

Dat waren nog eens tijden. In 2011 stopte GSV met prestatievoetbal op zondag en leek het einde GSV in zicht. Maar onder de bezielende leiding van voorzitter Fred Zorg bleef men er in geloven. In 2019 herrees de club en ging op zaterdag prestatief spelen. Maar GSV bevindt zich nu helaas weer in moeilijke tijden. Ik ben benieuwd wat het 111e levensjaar brengt.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.