Gerritschinkel.nl Columns & meer

27jun/230

Zomerstop

Voor veel sporters was de zomerstop al aangebroken, maar nu kunnen ook de voetballers met vakantie. Op een enkele uitzondering na zijn alle wedstrijden in de nacompetitie ook gespeeld en kan de definitieve balans worden opgemaakt. De overschrijvingstermijn voor de amateurvoetballers is afgelopen week gesloten en de KNVB kan aan de slag met de nieuwe indelingen voor het seizoen 2023-2024.

Veel teams zullen er in het nieuwe voetbalseizoen door het vertrek van spelers en de komst van nieuwe spelers anders uitzien. Bekende gezichten die jarenlang het spelbeeld (mede) hebben bepaald stoppen of gaan hun heil elders zoeken. Bij 1e klasser Jodan Boys zal het  wennen zijn om Kevin de Vries niet meer in actie te zien. Daartegenover staat dat de vertrouwde doelman Roy Rondeltap weer terug is aan de Sportlaan.

Olympia wil zo snel mogelijk terug naar de 1e klasse en ik kan me voorstellen dat trainer Frank Bloemheuvel blij is met de terugkeer van Soefjan de Koning, die voor extra stootkracht voorin en de nodige doelpunten moet gaan zorgen. Dat het jonge talent Tijmen Harmsen stopt en voorrang geeft aan zijn studie is voor de fans van 2e klasser sv DONK jammer. Maar wie neemt hem dat kwalijk? Ook de nieuwe trainer René van Beek niet denk ik.

Zoals elk jaar stoppen er weer spelers die in een lager elftal gaan spelen. Vaak in een vriendenteam. Zo moet de nieuwe trainer Romeo el Bouazatti het bij 4e klasser SV Gouda in de nieuwe competitie doen zonder zo’n tien spelers die in het afgelopen seizoen nog basisspeler waren of die regelmatig invielen. Succes!

Ook bij het naar de 5e klasse gedegradeerde GSV is sprake van een behoorlijke leegloop. Het zal voor het nieuwe trainersduo Marco Versloot en René Kruijf een hele klus worden om een representatief elftal op de been te brengen en het verloren gegane terrein terug te winnen.

Een kampioen trekt vaak nieuwe spelers, wat dat betreft vormt ONA geen uitzondering op die regel. Met een brede selectie op naar de 3e klasse? We gaan het allemaal zien.  

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.