Gerritschinkel.nl Columns & meer

15jun/230

Net niet

Veel voetbalteams kunnen na het afgelopen weekend met vakantie. In het betaald voetbal zijn alle beslissingen gevallen en in het amateurvoetbal zijn de teams die nog één keer moeten vlammen op één hand te tellen. Tenminste als ik me tot de regioteams beperk.

Het aantal Goudse voetbalteams dat de nacompetitie haalde was schrikbarend laag. Slechts 2e klasser sv DONK plaatste zich voor de kansen op promotie naar de 1e klasse. Net als vorig jaar trouwens. Toen werd het team van trainer Pieter van Zoest in de finale door HVV afgeserveerd. Afgelopen zaterdag stonden DONK en HVV weer tegenover elkaar, nu in de halve finale. En wederom trok DONK aan het kortste eind, hoewel het nu niet werd weggespeeld en met een klein beetje meer geluk zelfs de finale had kunnen halen. Sommige enthousiaste supporters hadden vooraf gedroomd van een stadsderby DONK – Jodan Boys. Maar helaas, dromen zijn bedrog. En nu maar hopen dat de KNVB in het nieuwe seizoen DONK en Olympia bij elkaar indeelt. Hebben we tenminste toch nog een echte stadsderby.

In de 2e klasse D waarin DONK speelde was het gedurende het hele seizoen zeer spannend. Op een gegeven moment was het verschil tussen de koploper en de veilige nummer acht niet meer dan vijf punten. Het Bodegraafse ESTO kan er van meepraten. Zo sta je in de subtop, mis je op een haar na de 1e periodetitel, maar een regelrechte dip zorgt er voor dat het team in de laatste competitieronde op de negende plaats eindigt en zich via PD wedstrijden moet proberen te handhaven. Een gemiste strafschop op het ultieme moment betekende helaas degradatie. Soms zit alles tegen.

Toch zit het niet altijd tegen. Na 17 wedstrijden had CVC Reeuwijk slechts tien punten verzameld. Zelfs de fanatiekste fans hadden zich al met degradatie verzoend. Maar door een enorme opleving in de derde periode ontsnapte de Reeuwijkse 3e klasser aan rechtstreekse degradatie. Op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn moet de gehoopte dorpsderby tegen RVC ’33 in de 3e klasse, ten koste van BSC ’68, veilig worden gesteld.    

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.