Gerritschinkel.nl Columns & meer

18mei/230

Kampioenen

Het afgelopen sportweekend was het weekend van de kampioenen. Laat ik in Rotterdam beginnen. Op het moment dat ik deze column schrijf, maandagmorgen, is de Coolsingel al volgestroomd met Feyenoordsupporters om de huldiging van hun cluppie te vieren. Uit heel Nederland zijn ze naar de Maasstad gekomen. Ook uit Gouda, want ik ken veel stadgenoten die daar in de massa staan om een glimp van hun idolen op te vangen.

Ook in Gouda knalden de champagnekurken. Ik licht er twee kampioenschappen uit omdat ik er zelf getuige van was. De vrouwen van Jodan Boys moesten zaterdag vroeg aan de bak omdat ook het eerste mannenteam thuis speelde. En je kunt moeilijk twee wedstrijden tegelijk op het hoofdveld spelen. Daar waar het 4e divisieschap van de mannen in acuut gevaar verkeert, daar schitteren de vrouwen. Vorig seizoen kampioen en dit seizoen werd ten koste van naaste concurrent IJFC opnieuw de kampioensschaal binnengehaald. Promotie naar de Hoofdklasse, voorwaar een prima prestatie! Hopelijk zijn nu de monden van degenen die vrouwenvoetbal maar niets vinden door de Goudse vrouwen gesnoerd.

Het afgelopen weekend stond bij GZC DONK in het teken van de finales om het landskampioenschap waterpolo. Voor de vrouwen liep het helaas verkeerd af. Na nederlagen op vrijdag en zaterdag tegen ZV De Zaan kunnen de Goudse vrouwen met vakantie. De mannen namen vrijdagavond een voorschot op de titel maar gingen zaterdag in het kleine zwembad van ZV De Zaan kopje onder. Op naar de zondag voor de beslissende wedstrijd.

Ondanks het feit dat de finalewedstrijd om 15.00 uur zou beginnen zat het Groenhovenbad 1½ uur van te voren al stampvol. Een heel verschil als ik terugdenk aan 16 mei 2021. Het was midden in de coronapandemie en er mocht geen publiek bij de wedstrijden zijn. In deze troosteloze ambiance werd GZC DONK desondanks toen toch kampioen. Maar afgelopen zondag was het een ware heksenketel met extra zitplaatsen, grote vlaggen, toeters en trommels. Al met al een geweldige sfeer. En voor de Goudse mannen een prachtig eindschot. Na twee jaar weer Nederlands kampioen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.