Gerritschinkel.nl Columns & meer

15mei/230

Herkansing

“Bij Excelsior word je geen kampioen”, zei een goede vriend mij vorige week glimlachend. Op zondag 29 april 2007 verspeelde AZ met trainer Louis van Gaal op de laatste speelronde de landstitel door op Woudestein met 3-2 van Excelsior te verliezen. Op zondag 7 mei 2017 had Feyenoord de titel ook voor het grijpen. Er moest alleen even gewonnen worden van Excelsior. Maar Feyenoord ging genadeloos onderuit met 3-0 bij het kleine broertje. En zondag 7 mei 2023, exact zes jaar na die dramatische nederlaag, kon Feyenoord weer kampioen worden bij Excelsior. Maar weer ging het niet door. Deze keer niet omdat Excelsior roet in het eten gooide, maar vanwege het feit dat nu die andere stadgenoot Sparta niet mee wilde werken door met 0-1 van PSV te verliezen.

AZ kreeg in 2007 geen herkansing, Feyenoord in 2017 wel en werd de week daarop in een kolkende Kuip toch kampioen. En ook nu krijgt Feyenoord een herkansing. Bij winst a.s. zondag kan de kampioensvlag in top en gaat de Coolsingel volstromen. 

Vorige week had ONA de kans om kampioen te worden, maar door met 2-0 van Quick te verliezen kon de titel nog niet worden gevierd. Maar ONA krijgt zelfs nog meerdere herkansingen. Op 20 mei kan deze herkansing al worden verzilverd. En misschien worden ze op 13 mei zonder te spelen al kampioen. Komt ongetwijfeld goed.

In de waterpolocompetitie zijn we sinds vorige week bezig met de play-offs. Met een grote Goudse inbreng van de mannen en de vrouwen van GZC DONK. Het afgelopen weekend werden de halve finales gespeeld. De vrouwen maakten in twee wedstrijden korte metten met de uittredend landskampioen Polar Bears en gaan in het a.s. weekend in de finale de strijd aan met ZV De Zaan. De mannen van GZC DONK lieten zich vrijdag jl. niet van hun beste kant zien. Zaterdag werd wel overtuigend gewonnen en de herkansing op zondag werd ook met beide handen aangegrepen en werd AZC met 15-4 afgeserveerd. Ook de mannen gaan naar de finale en treffen daar eveneens ZV De Zaan.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.