Gerritschinkel.nl Columns & meer

3mei/230

Nog even wachten

Vol goede moed trokken de supporters van ONA afgelopen zaterdagmiddag met bussen naar Sportpark Nieuw Hanenburg in Den Haag. De grote wens van ONA 1 was: hopen dat naaste ‘concurrent’ GSC ESDO zich die middag verslikt in Wanica Star en zelf winnen van Quick. Het restaurant om het kampioenschap in de 5e klasse B te vieren was al gereserveerd begreep ik. Maar helaas kwamen beide wensen niet uit. Maar rampzalig was de 2-0 nederlaag van ONA niet, want de voorsprong bedraagt nog zes punten. ONA moet nog even wachten. De wedstrijd tegen WIK is (tot opluchting) van het programma gehaald en hopelijk kan het kampioenschap nu op zaterdag 13 mei worden gevierd. Al met al, een kwestie van tijd.

Voor Olympia was het helaas al weken een kwestie van tijd. Zaterdag viel het doek voor de 1e klasser, nog voor de wedstrijd tegen koploper BOL was begonnen. Ook het sympathieke RVC ’33 uit Reeuwijk daalt af naar een lager niveau.

GSV toonde zaterdag veerkracht door tegen subtopper Perkouw verrassend gelijk te spelen, maar ontsnappen aan degradatie lijkt vrijwel kansloos. Het zou bovendien een beetje wrang zijn als stadgenoot Gouda in de stadsderby op 13 mei a.s. het laatste duwtje geeft. Maar zelfs dat is niet meer nodig als WDS op 9 mei een driepunter scoort tegen Stolwijk. Ik was vrijdagavond in het Groenhovenbad om te kijken naar de verrichtingen van de mannen en de vrouwen van GZC DONK in de kwartfinales om het landskampioenschap waterpolo. De vrouwen maakten korte metten met De Ham. De  mannen hadden het even lastig tegen de regerend landskampioen Het Ravijn, maar hoefden ook zondag niet meer in actie te komen. A.s. vrijdagavond verwacht ik spektakel in de halve finales. De vrouwen nemen het op tegen landskampioen Polar Bears. Zal lastig worden denk ik, maar ook een regerend landskampioen kan sneuvelen (sorry Ajax fans). Bij de mannen staat de streekderby tegen AZC uit Alphen a/d Rijn op de rol. Wedstrijden tussen deze teams staan vaak garant voor spektakel. Ik ben benieuwd. Ik kan haast niet wachten

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.