Gerritschinkel.nl Columns & meer

7apr/230

Weekendblues

De sportliefhebbers werden in het afgelopen weekend weer op de nodige mooie prestaties, maar ook op minder mooie dingen getrakteerd. In het amateurvoetbal was het tamelijk rustig, inhaal- en bekerwedstrijden. ONA bezorgde ASW een dikke nederlaag. De Waddinxveners  werden met een lelijke 1-6 naar huis gestuurd. Stolwijk was zo stom om een 2-0 voorsprong weg te geven en zag GSV alsnog langszij komen. Bij het NK Fighting Jiujitsu in Dordrecht kwamen 23 jiujitsuka’s van Den Edel Gouda NL in actie. Er werden maar liefst 13 gouden, 5 zilveren en 2 bronzenmedailles veroverd. Over overmacht gesproken!

In negatieve zin viel zondag een stelletje ééncelligen op, figuren die zo nodig tijdens en na afloop van een voetbalwedstrijd in de Eredivisie het plezier voor de echte supporters moesten verstieren. De zoveelste zwarte bladzijde.

Ik zat zondagmiddag op Sporza te kijken naar de laatste wedstrijden van het fietscrossseizoen 2022-2023. Een oppermachtige Fem van Empel die de wedstrijd al snel in een plooitje had gegooid en onbedreigd de X2O Badkamerstrofee op de campus van de Vrije Universiteit van Brussel in de wacht sleepte. Behalve een grote badeend kregen de medaillewinnaars ook een afstudeermuts. Geslaagd voor het eindexamen! Exit crossseizoen, op naar het wegseizoen dat komend weekend begint. Ook bij GRTC Excelsior werd het crossseizoen afgesloten. A.s. zondag wordt op de wielerbaan in Gouda het nieuwe wielerseizoen geopend met het 7e Open Kampioenschap van het Groene Hart.

Terwijl ik deze column schrijf hoor ik op de radio dat ‘gevoeligheidslezers’ van Inclusive Minds in Engeland de kinderboeken van Roald Dahl willen gaan herschrijven. Althans aanpassen want woorden als dik, dun, stom, zwart en lelijk kunnen niet meer volgens deze critici. Ik zie dat ik al deze woorden in de eerste alinea van deze column ook heb gebruikt, dus ik vraag me nu af of ik over een aantal jaren ook zal worden gecorrigeerd. Nu zal deze sportcolumn niet in een kinderboek terechtkomen, maar je weet het maar nooit. Zal ik misschien worden aangesproken op het woord ééncelligen?  Maar de waarheid mag toch wel worden gezegd?

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.