Gerritschinkel.nl Columns & meer

7apr/230

De laatste strohalm

Het is al weer april, de maand waarin in veel sportcompetities de eerste beslissingen gaan vallen. Sommige beslissingen zijn al gevallen. Bij de voetbalamateurs is er in de lagere klassen dit jaar een versterkte degradatie en dat hakt er in. In de 4e divisie probeert Jodan Boys zich al weken aan de laatste strohalm vast te klampen, maar wekelijks grijpen ze weer mis. Met nog zes wedstrijden voor de boeg wordt deze strohalm helaas steeds onzichtbaarder en is de klok 5 voor 12 al gepasseerd. In de resterende wedstrijden moeten nog minstens zeven punten worden gehaald om helemaal veilig te zijn. En dan moet de concurrentie bijna alle wedstrijden verliezen. Het strohalmpje heet op 15 april a.s. Spijkenisse.

Eersteklasser Olympia staat er nog beroerder voor. Ze worden bijna nooit weggespeeld, maar staan na 90 minuten of met lege handen of met een schamel puntje. Twee zeer verre afstandsschoten knakten afgelopen zaterdag weer het strohalmpje dat ze bijna konden omarmen. Hier zal zelfs een mirakelstunt van Houdini vrees ik geen redding meer brengen.

GSV viert in juni de 110e verjaardag, en de kans dat ze hun 111e jaargang als 5e klasser verder moeten komt met de week dichterbij. Zaterdag pikte SPV ’81 hun eigen strohalmpje voor de neus van de Gouwenaars weg. De weg naar rechtstreekse handhaving ligt voor het team van Dick Vleggeert vol grote obstakels.

Het onvoorspelbare Gouda lijkt vooralsnog niet direct op zoek te hoeven gaan naar strohalmpjes. De overwinning van zaterdag was in ieder geval een hoopvolle stap richting handhaving. Maar WDS ligt op de loer. Jezelf rijk rekenen is er dus (nog) niet bij.

De 2e klasse D is het verschil tussen nr. 2 DONK en de veilige 8e plaats slechts zeven punten. Twee keer verliezen kan betekenen dat je op zoek moet naar strohalmpjes. Winst op de ongenaakbare koploper Aalsmeer op 15 april zou het strohalmpje voor DONK kunnen zijn om de droom van een kampioenschap in stand te houden.

Over ONA kan ik kort zijn. Daar kunnen langzamerhand al de kampioensbloemen worden besteld.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.