Gerritschinkel.nl Columns & meer

7apr/230

The Snarlin’ Yarns – It never ends

The Snarlin’ Yarns is een alt-bluegrass- en improvisatiepoëziegroep uit Ogden, Utah. In juli 2019 neemt de band hun eerste volledige album Break your heart op in de Dial Back Sound Studio van Matt Patton (Drive-By Truckers) en zijn maat Bronson Tew in Water Valley, Mississippi. Het album wordt in 2020 uitgebracht.

Op 23 januari jl. verscheen het nieuwe album van The Snarlin’ Yarns, met de nieuwe bandleden bassist Ryan Ridge en ukelelespeler Tommy Dolph. Het album, It never ends, is ook weer opgenomen in de Dial Back Sound Studio met de producers Matt Patton en Bronson Tew.

De toon wordt met het openingsnummer, tevens de 1e single, Mermaid met een one, two, three, four  meteen gezet. Vrolijke uptempo door Mara Brown gezongen bluegrass met tussendoor de poëtische teksten van Abraham Smith. Ook in Pretty Pollyanna is het vrolijkheid troef. In het swingende Ketamean ma, met duozang van Brown en Smith, horen we ook een aantal magnifieke vioolsolo’s. In Rhubarb fields, met een ‘huilende’ viool en de indringende teksten van Smith, zakt het tempo. Electric prairie rain is heerlijke folk, met viool, banjo en de klagende zang van Smith. Viool en banjo dragen het door Mara gezongen Needle and thread. Gospelinvloeden bespeur ik in het balladeachtige The big letdown, met uitbundige zang van Smith. De gashendel gaat daarna weer open in het swingende Dry cleaning. Die for a drink is bluesy, uitbundig en hilarisch. In het slotnummer Garbage night keert de rust weer. Mooie duozang van Brown en Smith, een ‘slepende’ viool, banjo en fraaie bastonen.  

Conclusie: It never ends is een heerlijk album. Voetjes van de vloer en swingen maar.

Tracks cd:

 1. Mermaid
 2. Pretty Pollyanna
 3. Ketamean ma
 4. Rhubarb fields
 5. Electric prairie rain
 6. Needle and thread
 7. The big letdown
 8. Dry cleaning
 9. Die for a drink
 10. Garbage night

Line-up:

 • Mara Brown – viool, zang
 • Abraham Smith – improvised poetry
 • Williams Pollet – gitaar
 • Jason Barrett – Fox – banjo
 • Tommy Dolph – ukelele
 • Ryan Ridge – elektrische bas
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.