Gerritschinkel.nl Columns & meer

13feb/230

Seth Rosenbloom – As the crow flies

Seth Rosenbloom (30) is een jonge Amerikaanse blueszanger- gitarist uit Greenfield, Massachusetts. De in Boston, Massachusetts, geboren Rosenbloom groeit op in een muzikale familie in Waltham, een buitenwijk van Boston. Hij begint als kind klassieke viool te spelen, maar geïnspireerd door o.a. The Beatles en Elvis Presley gaat hij gitaar spelen. Op zijn 16e wordt hij geselecteerd voor een beurs aan het Berklee College of Music in Boston. In 2019 verschijnt zijn debuutalbum Keep on turning.

Op 13 januari jl. verscheen As the crow flies, het nieuwe album van Seth Rosenbloom. Hij wordt op dit album begeleid door een band bestaande uit drummer Mark Texeira(Duke Robillard), bassist Jesse Williams (Al Kooper, North Mississippi Allstars), ritmegitarist Ryan Taylor (Band of Killer) en pianist-organist Bruce Bears (Duke Robillard, Curtis Salgado).  

Het openings- en titelnummer As the crow flies is een song van Tony Joe White uit 1972. Lekker vet en vlammend gitaarwerk, een strakke ritmesectie en soulvolle zang. Did you try to break my heart is een langzamer nummer dat Seth samen schreef met Sonya Rae Taylor. Twee vlammende gitaarsolo’s domineren deze ruim 7½ minuut durende song. Ook de bluesballad Set me free is door Rosenbloom en Sonya Rae Taylor geschreven. In het door David Porter en Isaac Hayes geschreven en het vooral van Freddie King bekende Can’t trust your neighbour, strooit Rosenbloom weer met verschroeiende gitaarsolo’s. De ritmesectie is fantastisch op dreef in het funky en groovy I wish you could see me now, een song van Ronnie Earl uit 1990. Ain’t nothing wrong is een ‘stompende’ bluesrocker in de beste traditie van Freddie King. In Blind eye, met fijn pianospel en drumwerk, zijn gospelinvloeden te horen. Het door Sonya Rae Taylor geschreven Gotta roll is lekker jazzy uptempo, gedreven door prominent drumwerk en versierd met puik pianospel. Het slotnummer Give me the ring back is een bijna acht minuten lange slowblues met schitterend gitaarwerk van een hoog BB King gehalte.

Conclusie: As the crow flies is een zeer fraai album van een geweldige gitarist.

Tracks cd:

  1. As the crow flies
  2. Did you try to break my heart
  3. Set me free
  4. Can’t trust your neighbour
  5. I wish you could see me now
  6. Ain’t nothing wrong
  7. Blind eye
  8. Gotta roll
  9. Give me the ring back
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.