Gerritschinkel.nl Columns & meer

6feb/230

Diane Blue All Star Band – Live at the Fallout Shelter

Blueszangeres en mondharmonicaspeelster Diane Blue uit Boston, Massachusetts, loopt al weer heel wat jaartjes rond in de blueswereld. Zij is lid van Ronnie Earl and the Broadcasters. Naast haar lidmaatschap van Ronnie Earl and the Broadcasters heeft Diane Blue haar eigen band. Ze heeft meerdere nominaties ontvangen Ze nam deel aan de lnternational Blues Challenge in Memphis, Tennessee in 2021 Diane heeft het podium gedeeld met vele grootheden zoals Luther “Guitar Jr.” Johnson, lrma Thomas, Toni Lynn Washington en Big Jack Johnson. In 2019 verscheen haar veel geprezen debuutalbum Look for the light.

Sinds november 2022 ligt het nieuwe album in de winkel, het live-album Live at the Fallout Shelter. De opnamen van dit album zijn gemaakt op 26 februari 2022 in het Fallout Shelter in Norwood, Maryland. Diane Blue wordt begeleid door een All Star Band met Dave Limina (Hammond B3), Chris Vitarello (gitaar) en Lorne Entress (drums). Op één track is Ronnie Earl als gastgitarist te horen.

Het album heeft twee covers, waarvan het openingsnummer I got a good thing er een van is. Opwindende soul met een lekkere Hammond van Dave Limina. Mooie gitaar- en Hammondsolo’s zijn daarna te horen in de fraaie soulballad Crazy, hazy, lazy. De tweede cover is het van Millie Jackson bekende I cry. Een intens gezongen soulballad naast scherpe gitaarlicks van Chris Vitarello. Limina is groots in het ruim 6 minuten durende funky By my side. Het prijsnummer van het album is voor mij Leave me alone, een schitterende bluesballad met fenomenaal gitaarwerk van Ronnie Earl. Ruim 7½ puur genieten! In Take a look laat Diane Blue nogmaals horen wat een uitstekende soulvolle zangeres zij is. Het tempo gaat omhoog in I’m gonna get you back met opnieuw fantastische bijdragen van Limina en Vitarello. Insomnia, gaat van ingetogen naar intens. Het album sluit swingend af met het jazzy Push on through. Geweldige Hammond en jazzy gitaarsolo. Probeer hier maar eens stil bij te blijven zitten.

Conclusie: Live at the Fallout Shelter is een prima album.

Tracks cd:

  1. I got a good thing
  2. Crazy, hazy, lazy
  3. I cry
  4. By my side
  5. Leave me alone
  6. Take a look
  7. I’m gonna get you back
  8. Insomnia
  9. Push on through
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.