Gerritschinkel.nl Columns & meer

21sep/220

Het nieuwe voetbalseizoen

Het nieuwe voetbalseizoen gaat a.s. weekend voor alle amateurvoetballers echt beginnen. Oké, er zijn al wedstrijden voor de districtsbeker gespeeld, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de bekercompetitie niet door iedereen belangrijk wordt gevonden. Trainers spreken soms van (veredelde) oefenwedstrijden als voorbereiding op het ‘echte’ werk. Desondanks vinden ze het toch leuk als ze de poulefase overleven, want hoe verder je komt in de beker des te groter de kans op een aansprekende tegenstander. Jodan Boys, dat al vier competitiewedstrijden heeft gespeeld, denkt wat dat betreft nog met veel plezier terug aan de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en Vitesse.

Zaterdag begint dus het echte werk. Voor veel voetbalverenigingen zal dit seizoen een ander seizoen worden dan vroeger. Supporters moeten nu op zaterdagmiddag hun favorieten aanmoedigen. Olympia, DONK en ONA, om er maar een paar te noemen, hebben na ruim een eeuw afscheid genomen van het zondagvoetbal. Met pijn in het hart, want ze hadden, als echte zondagverenigingen, liever op de zondag gebleven. Maar de tijden veranderen. ‘De jeugd wil niet meer op zondag’ is een veelgehoorde reden. En men is die lange reizen naar uitwedstrijden beu.

Nieuw is ook de versterkte degradatieregeling. Olympia is ingedeeld in de 1e klasse A. Hier degraderen de nrs. 12, 13 en 14 rechtstreeks en moeten de nrs. 10 en 11 de nacompetitie in. Een hele klus voor Olympia vrees ik, dat bovendien toch weer een aantal behoorlijke verre uitreizen voor de boeg heeft.

Ook in de 2e klasse D wordt het voor DONK spannend. De nrs. 12, 13 en 14 degraderen en de nrs. 9,10 en 11 moeten zich via de nacompetitie proberen te handhaven.   

Gouda en GSV zijn ingedeeld in de 4e klasse B. Ook hier degraderen de onderste drie teams en spelen de nrs. 10 en 11 PD wedstrijden. Lange reisafstanden zijn er hier niet voor de Goudse clubs. En na vele jaren spelen Gouda en GSV weer een stadsderby.

In de 5e klasse B zijn er geen degradatiezorgen. Hier gaat ONA voluit voor promotie. Snel weg uit die kelderklasse.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.