Gerritschinkel.nl Columns & meer

15aug/220

Uitwassen

De amateurvoetballers moeten nog even wachten, maar voor de profvoetballers is de nieuwe competitie inmiddels weer gestart. Over corona hebben we het bijna niet meer. Alles lijkt weer vertrouwd zoals vanouds. De stadions zitten weer vol. Supportersrellen zijn er (nog) niet, maar het seizoen is nog jong.

Uitwassen in het betaalde voetbal zijn ook weer te noteren. Neem een voetbalclub als FC Barcelona. Heeft een schuldenlast waar een paard de hik van krijgt, maar mag ‘gewoon’ miljoenen uitgeven aan nieuwe spelers. En als je als werkgever een speler als Frenkie de Jong dwingt veel salaris in te leveren dan ben je geen knip voor je neus kwijt. Niet dat we direct medelijden moeten hebben met Frenkie, want die hoeft niet op een houtje te bijten. Hij wil gewoon zijn contract uitdienen en heeft ook geen zin om te verhuizen naar Manchester United. Gezien de situatie waarin deze voormalige Engelse topclub verkeert zou ik daar ook voor passen. Ik ben benieuwd of Erik ten Hag al spijt heeft van zijn stap in het wespennest waarin iemand als Christiano Ronaldo met zijn arrogantie het vuurtje extra opstookt.

Er waren uiteraard ook weer miljoenentransfers. Er werd gesmeten met geld. Soms was er sprake van een aparte transfer. Brian Brobbey liep vorig seizoen gratis de deur uit naar RB Leipzig, maar Ajax kocht de spits vorige maand terug voor ruim € 16 miljoen. Quinten Timber speelde in de jeugd bij Feyenoord. De middenvelder ging in 2021 voor niets van Ajax naar FC Utrecht en speelt nu weer bij Feyenoord. De Rotterdammers moesten wel € 8,5 miljoen op tafel leggen.      

The Andrews Sisters zongen het in 1945 al: ‘Money is the root of all evil’. Frank Zappa zag het in 1968: ‘We’re only in it for the money’.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.