Gerritschinkel.nl Columns & meer

17apr/220

Mentaliteit

Opnieuw heeft een voetbalvereniging moeten besluiten een voetbalteam met onmiddellijke ingang terug te trekken uit de competitie. Selectiespelers van het standaardelftal van de Rotterdamse derdeklasser HOV/DJSCR hadden besloten te stoppen, en mede daardoor verloor het team zondag vorige week zondag met maar liefst 0 - 13 van GSC/ODS. De Dordtenaren waren trouwens blij dat ze, in tegenstelling tot die week daarvoor, nu zelf geen personele problemen hadden.

Wat is er aan de hand vraag je je af. Waar hebben we eerder gezien dat voetballers er midden in het seizoen geen zin meer in hebben en doodleuk de meest uiteenlopende smoesjes verzinnen om maar niet te hoeven spelen. Laat staan trainen, want als trainer moet je toch gek worden als je op een training maar 6 of 7 spelers ziet verschijnen. ONA kan er helaas ook over meepraten want ook hier zag het bestuur geen andere mogelijkheid dan de stekker er uit te trekken.

Maar het betreft niet alleen standaardelftallen. Eind vorig jaar trok Olympia hun tweede zondagteam terug. Veel spelers hadden geen zin meer begreep ik. En dan speel je notabene in de reserve hoofdklasse. Behalve dat terugtrekking de club duizenden euro’s kost, dupeer je ook je teamgenoten die wel graag een balletje willen trappen. En de gevolgen voor de tegenstanders zijn soms ook niet echt leuk.

Of het een probleem is van het zondagvoetbal weet ik niet. Zaterdagmiddag deed ik verslag van de wedstrijd GSV – Moordrecht. De bezoekers, die binnenkort een prachtige nieuwe accommodatie in gebruik hopen te nemen, hebben ook regelmatig grote moeite om een representatief elftal op te been te brengen hoorde ik uit betrouwbare bron. Men heeft zich nu al verzoend met degradatie naar de 5e klasse. 

Het zal de tijdgeest wel zijn. Maar begrijpen doe ik het eigenlijk niet.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.