Gerritschinkel.nl Columns & meer

11apr/220

We gaan knallen

‘Mannen naar de bus, de wedstrijdbespreking doen we daar om 13.10 uur. We gaan knallen’. Met deze woorden stuurde de trainer van Olympia zijn voetballers naar de gereedstaande bus. Op weg naar St. Willebrord.

Een zonnige zondagmiddag op Sportpark ‘De Gagelrijzen’ in het Brabantse kerkdorp St. Willebrord. Vanmiddag moest er absoluut gewonnen worden. Dat gold ook voor tegenstander Rood-Wit. Aan een gelijkspel had niemand wat. Het publiek ging er dus goed voor zitten.

In een niet hoogstaande wedstrijd gaf Olympia twee keer snel een voorsprong prijs, maar uiteindelijk werd in de slotfase toch de 2-3 op het scorebord getoverd. Het Goudse feestje kon beginnen.

En het werd een Gouds feestje. Eerst in de overvolle kantine van Rood-Wit, waar men op een groot scherm naar de Amstel Gold Race keek. Geen wonder natuurlijk want St-Willebrord staat bekend als een echt wielerdorp, met beroemde (oud) inwoners als Wim van Est, Jacques Hanegraaf, Rini Wagtmans en Wout Wagtmans. De bierpompen draaiden op volle toeren en de Brabantse worstenbroodjes waren niet aan te slepen.

Op de terugreis naar Gouda ging het feest volop verder. Mede dankzij de spiritualiën was de stemming opperbest. De eerste overwinning van 2022 mocht worden gevierd. Ik heb me zelfs laten verleiden om ook een stukje karaoke te doen. Als troost voor Rood-Wit heb ik me even bezondigd aan de tearjerker ‘Huilen is voor jou te laat’ van Corrie Konings, de zangeres met roots in St. Willebrord.

Na een noodzakelijke sanitaire stop en nadat de beschadigde bus (een in de weg staand paaltje bij ‘De Gagelrijzen’ ging niet opzij), twee keer de rotonde op de Bodegraafsestraatweg had genomen, waren we weer thuis. Olympia had inderdaad geknald. De kans op ontsnapping uit de degradatiezone was met beide handen aangegrepen.  

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.