Gerritschinkel.nl Columns & meer

13dec/210

Langlaufen

Bijna vijf miljoen Nederlanders keken zondagmiddag 12 december naar de Grand Prix van Abu Dhabi en zagen Max Verstappen wereldkampioen worden. En die tv-kijkers waren niet alleen diehard autosportliefhebbers en Max fans. Ik ken ook mensen die niets met sport hebben en die zich toch voor de buis hadden genesteld en hun chauvinisme de vrije loop lieten. Degenen die het waagden toch enige vraagtekens te zetten bij het hele (media)circus werden op social media aan de schandpaal genageld en nog net niet voor landverrader uitgemaakt. Ze moeten van ‘onze’ Max afblijven. Objectiviteit en relativering verdwijnen soms met de snelheid van een formule 1 racewagen achter de roze horizon.

Ik schop hier ongetwijfeld mensen tegen de schenen, maar ik ben nu eenmaal geen liefhebber van autosport. Zoals er ook mensen zijn die niets hebben met voetbal, korfbal, rugby of noem maar een sport. Smaken verschillen gelukkig. Desondanks vind ik wel degelijk dat Max Verstappen een grote prestatie heeft geleverd. Gefeliciteerd Max!

Terwijl miljoenen hun blik richtten op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, was ik zondagmiddag bij de Open Dag van de Langlaufvereniging Gouda. Ondanks het miezerige weer en de coronamaatregelen, die trouwens goed in acht werden genomen, was het gezellig druk. Het wintersportseizoen staat voor de deur en dus kon hier nog aan de techniek van het remmen, afdalen en bochten worden geschaafd. Ook enthousiaste nieuwelingen die voor het eerst op een ski stonden kregen hun eerste les op de grootste langlaufbaan van Nederland. Op dat laatste feit is men bij de club heel trots. Langlaufers uit het hele land vinden al jaren hun weg naar de kunststof baan op de ligweide van het Groenhovenbad. Op zo’n mooie baan mag heel Gouda en omstreken trots zijn.    

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.