Gerritschinkel.nl Columns & meer

23aug/210

Seizoen 2021-2022

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan toch gepubliceerd. Normaal wordt het in juli bekendgemaakt maar dit jaar had de KNVB er blijkbaar meer tijd voor nodig. Waarom is mij niet duidelijk, maar het zal te maken hebben met de ‘verhuizing’ van zondagclubs naar de zaterdag. Hoe dan ook, het complete speelschema van de amateurs voor het voetbalseizoen 2021-2022 is sinds afgelopen zaterdag bekend. Het schema voor de hoofdklassers was al eerder gepubliceerd.

De nieuwe competitie voor de ‘lagere’ Goudse amateurs begint op 25 en 26 september. Zaterdag derdeklasser Gouda begint met een uitwedstrijd tegen VVSB in Noordwijkerhout en de week daarop zal het Groenhovenpark hopelijk volstromen voor de regioderby tegen Be Fair. GSV kan in 4C de hele competitie met een volle tank benzine af. En voor de openingswedstrijd in en tegen Gouderak kan ook de fiets worden gepakt.  

De Goudse zondagclubs moeten in het nieuwe seizoen weer verre reizen maken. De grote vraag is natuurlijk of dit voor de drie clubs het laatste seizoen wordt dat op zondag prestatievoetbal wordt gespeeld. DONK heeft al besloten volgend seizoen naar de zaterdag te verkassen en uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat ook Olympia dit overweegt. ONA schijnt nog te twijfelen. Wil men volgend jaar horizontaal overstappen dan moet men dit uiterlijk 1 oktober bij de KNVB kenbaar maken. Ik ben benieuwd.

ONA begint thuis tegen Den Hoorn (als het veld tenminste niet blank staat) en Olympia bijt het spits af in Etten-Leur tegen Unitas ’30. DONK begint thuis tegen kampioenskandidaat HBC uit Heemstede.

Natuurlijk verheug ik mij op a.s. zaterdag wanneer hoofdklasser Jodan Boys thuis tegen ARC de competitie aftrapt. Een prachtige affiche. Mijn microfoon ligt klaar. Ik heb er zin in.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.