Gerritschinkel.nl Columns & meer

16aug/210

Speelruimte

Ondanks de nog steeds geldende beperkingen van COVID-19 begint de sportwereld langzaam te ontwaken uit de boze coronadroom. En dan bedoel ik de amateursport want bij de profsport gelden blijkbaar toch andere regels. Voetbaltribunes puilen uit met juichende fans en die zitten echt niet allemaal keurig op stoeltjes. De Dutch Grand Prix van Zandvoort op 5 september a.s. heeft van het kabinet ook groen licht gekregen. Dit allemaal tot ontzetting van de festivalbranche. Zij zien dit als vals spel. Ik kan me hun frustratie goed voorstellen.

De amateursport krijgt dus gelukkig meer speelruimte. Het streven van Rutte c.s. is er op gericht om per 20 september o.a. de anderhalvemetermaatregel af te schaffen. Vaste zitplekken zijn dan geen vereiste meer. Maar het coronatoegangsbewijs blijft wel van kracht bij meer dan 75 personen. Werk aan de winkel dus voor sportverenigingen en ik ben benieuwd of en hoe ze dit gaan regelen. En nu maar duimen!

De Goudse voetballers zijn weer in training en hebben al oefenwedstrijden gespeeld. Voor Jodan Boys start de competitie op 28 augustus en de andere clubs gaan vanaf 4 september eerst bekerwedstrijden spelen.

Ook de RFC Gouda hervat deze week de training. Het vlaggenschip van de Goudse rugbytrots kreeg trouwens een leuke verrassing, want hun goede prestaties van de afgelopen jaren zijn reden dat ze in de nieuwe competitie in de 2e klasse mogen acteren.

De mooiste Goudse sportprestatie kwam afgelopen weekend van Jessica Venema. De zwemster van GZCDONK voltooide de zwaarste zwemtocht van Nederland. In ruim 6 ½ uur zwom ze, onder zware omstandigheden, het IJsselmeer over van Medemblik naar Stavoren. De opmaat voor een carrière als langeafstandzwemster? De opvolgster van de voormalige Donkiaan en wereldtopper Edith van Dijk? Wie weet.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.