Gerritschinkel.nl Columns & meer

9aug/210

De olympische vlam

De Olympische vlam is gedoofd. In Tokio hervat het leven weer zijn normale gang. De laatste sporters hebben Japan verlaten. Medailles worden gekoesterd. De Nederlandse winnaars mogen nog even op bezoek bij Mark Rutte en bij Willem Alexander en Maxima om nog een keer vol trots over hun prestaties vertellen. De verliezers likken teleurgesteld hun wonden, zinnen op revanche in Parijs of gaan nadenken over hun toekomst.

Ik heb de afgelopen weken meer tv gekeken dan anders. Sporten die je normaliter niet op de buis ziet konden, uitzonderingen daargelaten, ook op mijn belangstelling rekenen. Ik hoop niet dat ik nu in een zwart gat val.

Team NL veroverde een recordaantal van 36 medailles. Het chauvinisme viert ook nu weer hoogtij, want ‘we staan toch maar mooi op de 7e plaats van de medaillespiegel’. Ik vind het ook mooi als een Nederlander wint, maar ik kan net zo goed genieten van de prestaties van sporters die geen Oranjeshirt dragen.

Desondanks kijk ik als Gouwenaar uiteraard naar de prestaties van Goudse deelnemers. Die waren helaas niet om over naar huis te schrijven. De waterpolovrouwen van coach en oud speler van GZC DONK Arno Havenga sneuvelden in de kwartfinale en eindigden uiteindelijk op een teleurstellende 6e plaats. GZC DONK coryfeeën Brigitte Sleeking, Nomi Stomphorst en Debby Willemsz hadden zich de Olympische Spelen heel anders voorgesteld denk ik. En dat geldt ongetwijfeld ook voor de voormalige Goudse speelsters Sabrina van der Sloot en Maud Megens.

Mijn blik is nu gericht op de Paralympics die op 24 augustus beginnen. De Goudse eer zal verdedigd worden door rolstoelbasketbalster Julia van der Sprong en schoolslagzwemmer Tim van Duuren. Wel jammer dat Excelsior wielrenner Stephen de Vries zich niet voor Tokio heeft gekwalificeerd.       

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.