Gerritschinkel.nl Columns & meer

4aug/210

The Wallflowers – Exit wounds

De Amerikaanse band The Wallflowers werd in 1990 opgericht door Jakob Dylan (de zoon van). in 1992 verscheen hun debuutalbum The Wallflowers. In de loop van de jaren onderging de band de nodige bezettingswisselingen.

Na negen jaar is er weer een nieuw album van The Wallflowers. Deze maand verscheen Exit wounds, de opvolger van het uit 2012 stammende Glad all over. Het album bevat tien nieuwe door Dylan geschreven songs, is geproduceerd door Butch Walker en gemixt door Chris Dugan. Vocale bijdragen zijn er op vier tracks van singer-songwriter Shelby Lynne.     

Maybe your heart is not in it no more is het openingsnummer, een Tom Petty/Counting Crows achtige ballad met Shelby Lynne in de backing vocals. Roots and wings is de nieuwe single, een mooie slepende gitaarsolo en wederom een groot Tom Petty gehalte. In het met fraaie keyboards en lekker gitaarwerk opgesierde midtempo melodieuze I hear the ocean (when I wanna hear trains) krijgt Dylan vocale assistentie van Butch Walker. The dive bar in my heart is lekker wegrockende midtempo americana. In de melancholische ballad Darlin’ hold on, schittert Shelby Lynn in het mooie duet met Dylan. Lynne is ook aanwezig in de backing vocals in het funky Move the river. Fraai is hier ook het basspel van Whynot Jansveld. I’ll let you down (but will not give you up) en Wrong end of the spear zijn soulvolle ballads. Fel gaat het er aan toe in Who’s that man waiting ‘round my garden, een rocker in de beste Stones traditie. Het album wordt afgesloten met de ballad The daylight between us.   

Conclusie: Exit wounds zal niet de geschiedenis in gaan als een baanbrekend album, maar wel als een album met eerlijke zeer goed te pruimen Amerikaanse rootsmuziek.

Tracks:

 1. Maybe your heart is not in it no more
 2. Roots and wings
 3. I hear the ocean (When I wanna hear trains)
 4. The dive bar in my heart
 5. Darlin’ hold on
 6. Move the river
 7. I’ll let you down (But will not give you up)
 8. Wrong end of the spear
 9. Who’s that man waiting ‘round my garden
 10. The daylight between us

Line-up

 • Jacob Dylan – gitaar, zang
 • Aaron Embry – keyboards
 • Brian Griffin – drums
 • Whynot Jansveld – bas
 • Val McCallum – gitaar
 • Mark Stepro – drums
 • Butch Walker – gitaar, keyboards, percussie, backing vocals
 • Shelby Lynne – (backing) vocals (track 1,5,6,7)   
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.