Gerritschinkel.nl Columns & meer

29mrt/210

Rooie Koos

En weer zeggen twee voetbalverenigingen in West II het prestatievoetbal op zondag vaarwel. Een van die twee verenigingen die het ook op zondag niet meer zien zitten is VV Groeneweg.  De club uit Zevenhuizen wil niet wachten tot de KNVB eindelijk eens een beslissing neemt over b.v. weekendvoetbal en het standaardelftal speelt in het nieuwe voetbalseizoen in de 4e klasse zaterdag. De Goudse trainer René van Beek daalt af van de 2e naar de 4e klasse. Een soort vlucht naar voren want als ze nog langer hadden gewacht hadden ze het seizoen daarop zelfs in de 5e klasse moeten beginnen. KNVB, wakker worden!

SV Gouda zou afgelopen zaterdagmiddag de nieuwe hoofdtrainer officieel presenteren. Een mooie gelegenheid om alvast kennis te maken met Tim den Haan. Maar helaas, ook dit ging weer niet door. Dan maar wachten op het nieuwe seizoen.

Over nieuwe trainers gesproken. Omdat Willem Dekker geen dispensatie kreeg van de KNVB moest ONA op zoek naar een opvolger van Dek. Die is nu gevonden in de persoon van Koos Waslander. ‘Rooie Koos’, zoals de oud profvoetballer van o.a. NAC, Excelsior en PEC Zwolle destijds werd genoemd, is nog steeds de trotse bezitter van een fraai record. Op zaterdag 20 maart 1982 scoorde hij na de aftrap van de wedstrijd NAC – PEC Zwolle, tot ontzetting van centrale verdediger ‘IJzeren’ Rinus Israel en doelman Piet Schrijvers, al na 8 seconden een doelpunt.  Een record dat na 39 jaar door nog geen enkele voetballer in de Eredivisie is verbroken.

Ik maakte met Koos Waslander kennis in 2009 toen hij een half jaar trainer was van 1e klasser SV Gouda.  Nu is ‘Rooie Koos’ dus weer terug in Gouda. Ik hoop snel met hem hernieuwd kennis te maken.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.