Gerritschinkel.nl Columns & meer

8mrt/210

Willie Nelson – That’s life

Willie Nelson (29 april 1933, Abbott, Texas) is sinds 1956 actief in de muziekbusiness. De in Fort Worth, Texas, opgegroeide legendarische singer-songwriter hoopt volgende maand zijn 88e verjaardag te vieren. Maar ondanks het feit dat zijn gezondheid hem wel eens parten speelt weigert The Red Headed Stranger domweg om met pensioen te gaan. I.v.m. COVID-19 liggen de optredens stil, maar hij brengt nog steeds met grote regelmaat albums uit.

Vorige maand kwam Nelson met zijn 71e (!) soloalbum op de markt. Op dit album, That’s life, brengt Willie Nelson een ode aan Frank Sinatra. Het is niet de eerste keer dat Nelson een eerbetoon brengt aan Sinatra. Eerder deed hij dat in 2018 met het met een Grammy award voor best traditional pop vocal album bekroonde My way.

That’s life opent met een swingende versie van George & Ira Gershwin’s Nice work if you can get it. Mooi pianospel en ontspannen gitaarwerk. Heerlijke pianosolo’s zijn ook te horen in het jazz Just in time. A cottage for sale is een prachtige met strijkers versierde ballad met de enigszins ‘gebroken’ stem van Nelson. Fraaie baslijnen en handclapping zijn er in I’ve got you under my skin, de bekende Cole Porter klassieker uit 1936. De blazers treden op de voorgrond in het jazzy You make me feel so young. In I won’t dance krijgt Nelson vocale assistentie van de Canadese jazzzangeres Diana Krall, en waarin we met de blazers in een echte bigbandsfeer raken. Fraai is het titelnummer That’s life, Sinatra’s grote hit uit 1966, met de coole mondharp van Micky Raphael. Met Luck be a lady belanden we met de blazers weer swingend in de bigbandsferen. Dat Nelson nog zeer goed bij stem is blijkt uit de pianoballad In the wee small hours of the morning en Learnin’ the blues. Het album eindigt swingend met Gene Austin’s Lonesome road.

Conclusie: Willie Nelson als crooner. Hij maakt het op That’s life waar. Een lekker relaxed album.

Tracks:

 1. Nice work if you can get it
 2. Just in time
 3. A cottage for sale
 4. I’ve got you under my skin
 5. You make me feel so young
 6. I won’t dance
 7. That’s life
 8. Luck be a lady
 9. In the wee small hours of the morning
 10. Learnin’ the blues
 11. Lonesome road

Line-up:

 • Willie Nelson – zang, akoestische gitaar
 • Jay Bellerose – drums, handclapping, tamboerijn
 • David Pitch – bas, handclapping
 • Paul Franklin – (steel) gitaar
 • Dean Parks – akoestische gitaar, elektrische gitaar, handclapping
 • Mickey Raphael – mondharmonica
 • Diana Krall – zang (track 6)
 • Matt Rollings – Hammond B3, handclapping, piano, vibrafoon
 • Jeff Coffin – tenor sax
 • Mark Douthit – alt sax
 • Barry Green, Chris McDonald – trombone
 • Mike Haynes – bariton sax, trompet
 • Steve Patrick – (picolo) trompet
 • Matt Forbes - handclapping
 • David Angeli, Monisa Angeli, Carrie Bailey, Kevin Bate, David Davidson, Conni Ellisor, Cornelia Heard, Alison Hoffman, Paul Nelson, Sari Reist, Kristin Wilkinson, Karen Winkelmann – strings
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.