Gerritschinkel.nl Columns & meer

17aug/200

Vallen en opstaan

Voor veel, vooral oudere wielerliefhebbers, gingen afgelopen weekend de gedachten terug naar 17 juli 1951. Wim van Est, De Locomotief, de Knoest, de Beul van Heike, reed die dag tijdens de 13e (!) etappe van de Tour de France in zijn pas veroverde gele trui tijdens de afdaling van de Col d’Aubisque in een ravijn. IJzeren Willem overleefde de val van 70 meter en kwam er vanaf met schaafwonden en blauwe plekken. En zijn Pontiac liep nog!

Zaterdag overkwam de jonge Belgische wielrenner Remco Evenepoel hetzelfde als Wim van Est 69 jaar geleden. Tijdens een afdaling van de Muro di Sormano in de Ronde van Lombardije kon hij niet tijdig een muurtje ontwijken en vloog zonder fiets het ravijn in. Ook De Kannibaal van Schepdaal overleefde de val, maar liep wel een bekkenbreuk op. Of zijn Pontiac nog liep vertelt het verhaal niet.

Vallen en opstaan was het ook bij de Champions League. Het sterrenteam van FC Barcelona ging zwaar onderuit tegen Bayern München, ook geen kleintje trouwens. Het miljoenenteam van Manchester City werd ook groggy geslagen door de Franse outsider Olympique Lyon, die daarvoor de Italiaanse kampioen Juventus met poenschepper Christiano Ronaldo had geliquideerd. Jammer trouwens dat dat andere poenteam Paris Saint-Germain de dans tegen runner-up Atalanta net ontsprong. En zondag ging ook Manchester United in de Europa League hard onderuit.

U bespeurt enig leedvermaak bij mij en ik moet bekennen dat dat ook zo is, hoewel de overwinnaars ook goed in de slappe was zitten. Ik moest ook denken aan de woorden van Johan Cruijff: ‘Ik heb een zak geld nog nooit een doelpunt zien maken’. Hoe dan ook, de gevallenen likken hun wonden en zullen ongetwijfeld wel weer een keer opstaan.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.