Gerritschinkel.nl Columns & meer

17aug/200

Ted Russell Kamp – Down in the den

 

De in New York City geboren, maar tegenwoordig in Los Angeles, California, woonachtige singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer Ted Russell Kamp is sinds 1995 actief in de muziekscene. Deze multi-instrumentalist is bekend als bassist in de band van Shooter Jennings en speelt ook bas op albums van o.a. Waylon Jennings. Ted Russell Kamp, die ook in Nederland een graag geziene artiest is, brengt in 1996 zijn debuutalbum als soloartiest uit. Vanaf 2005 verschijnen er met grote regelmaat nieuwe soloalbums.  Vorige maand verscheen Down in the den, zijn nieuwe en 12e soloalbum. Ted Russell Kamp heeft voor Down in the den de muzikale hulp ingeroepen van meer dan 30 musici.

In het openingsnummer, het opwindend rockende Home sweet Hollywood, met vette slide, is zijn ‘baas’ Shooter Jennings gastvocalist. Mooi en rijk geïnstrumenteerd is Have some faith, dat ook op single is uitgebracht. Met Waste a little time with me, dat me aan The Band doet denken, belanden we in New Orleans sferen met piano, trompet en trombone. Stick with me is een fraaie countryballad en Hold on een gospelballad, met dobro, orgel, gastvocalen van Gordy Quist en een vlammende gitaarsolo van John Schreffler. Met Hobo nickel duiken we swingend de dixielandsferen in met banjo, trompet en trombone. Rainy day Valentine is een echt solonummer, met alleen zang en zeer fraai basspel van Ted. Nick Lowe invloeden bespeur ik in het uptempo The good part. Orgel en lekkere gitaarlicks. Mooi is het duet met Sarah Gayle Meech in de met trompet en trombone opgesierde soulballad Word for word. My turn to cry is een uptempo countryrocker in de beste traditie van Dave Edmunds, met de prachtige pedal steel van Dave Berzanski. De mooie ballad Only son, met gastzanger Shane Alexander en  akoestisch gitaarspel, doet me denken aan de vroege Cat Stevens. Fraai zijn weer het basspel, de trompet en de trombone in Every little thing you need. In de ballad Saint Severin zijn de stevige gitaarlicks van Dan Wistrom en de keys van Brian Whelen zeer prettig om te horen. Het album eindigt met de sentimentele countryballad Take my song with you. Een fraai duet met Kirsten Proffitt, dobro en de pedal steel van Eric Heywood.

Conclusie: Down in the den is een prachtplaat.

Tracks:

 1. Home sweet Hollywood
 2. Have some faith
 3. Waste a little time with me
 4. Stick with me
 5. Hold on
 6. Hobo nickel
 7. Rainy day Valentine
 8. The good part
 9. Word for word
 10. My turn to cry
 11. Only son
 12. Every little thing you need
 13. Saint Severin
 14. Take my song with you (feat. Kirsten Proffit)

Line up:

 • Ted Russel Kamp – zang, bas, akoestische gitaar (track 1,5,6,8,9,11,13,14), dobro (track 5,14), banjo (track 6), keyboards (track 1,2,3,4,5,8,9,11), trompet (track 3,9,12), trombone (track 3,9,12), percussie (track 1,2,5,6,8,11,13)
 • John Schreffler – elektrische gitaar (track 1,5,6,9,11,13), zang (track 10)
 • David Steele – elektrische gitaar (track 1)
 • Matt Szlechetka – elektrische gitaar (track 2), percussie (track 2), zang (track 2)
 • Bart Ryan – elektrische gitaar (track 3,8,11)
 • Tommi Viksten – elektrische gitaar (track 4)
 • Tokela – elektrische gitaar (track 4)
 • Jason Cope – elektrische gitaar (track 8)
 • Brian Whelen – elektrische gitaar (track 10), keyboards (track 1,3,6,13)
 • Don Ian – elektrische gitaar (track 10)
 • Michael O’Connor – elektrische gitaar (track 12)
 • Phil Hurley – elektrische gitaar (track 12)
 • Dan Wistrom – elektrische gitaar (track 13), pedal steel (track 11), zang (track 1)
 • Jamie Douglass – drums (track 1,5,6,9,13)
 • Jim Doyle – drums (track 3)
 • Janne Haavisto – drums (track 4), percussie (track 4)
 • Dave Dunseath – drums (track 8)
 • Dave Raven – drums (track 10)
 • Corey Coverstone – drums (track 11)
 • John Chipman – drums (track 12)
 • Derek Morris – keyboards (track 12)
 • Eric Heywood – pedal steel (track 1,14)
 • Dave Berzanski – pedal steel (track 10)
 • Dave Richards – trompet, trombone (track 6)
 • Jason Sutter – percussie (track 1)
 • Shooter Jennings – zang (track 1)
 • Emily Zuzik – zang (track 1)
 • Mike Bray – zang (track 3,13)
 • Levi Duren – zang (track 4)
 • Gordy Quist – zang (track 5)
 • Funkyjenn Gibbons – zang (track 8,13)
 • Shane Alexander – zang (track 11)
 • Sarah Gayle Meech – zang (track 9, 12)
 • Grant Langston – zang (track 12)
 • Kirsten Proffitt – zang (track 14)
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.