Gerritschinkel.nl Columns & meer

15jun/200

Uit de oude doos

Net als velen in de coronatijd ben ook ik aan het opruimen geslagen. Eigenlijk doet mijn vrouw dat, want ik ben geen opruimerig type. Ik kan moeilijk iets weggooien en bewaar al jaren alles. En zonder structuur. Ik stapel, stapel en stapel in alle hoeken en gaten.

En je staat versteld wat er tevoorschijn komt. Zoals een map met een compleet draaiboek over de Goudse Sportverkiezingen 1995 die Gouwestad Sport op zondag 31 december 1995 organiseerde. In een bomvolle kantine van SV DONK waren alle genomineerden aanwezig, ook schaatsster Andrea Nuyt die dat jaar opgenomen werd in de dameskernploeg. Bij afwezigheid van wethouder Wim Hommels, die vierde zijn verjaardag, mocht ik de prijzen uitreiken. Aan Karin Ricken, Sarah Pos en Esmeralda Raghunath, het tafeltennisteam van ILAC dat tot sportploeg van 1995 werd gekozen. En aan sportvrouw marathonzwemster Edith van Dijk van DONK. Aan sportman karateka Victor Pronk van Sportschool Walter de Mooij en aan het winnende talent, zwemmer Arnold van Bavel van DONK.

Bijna 25 jaar later is er veel veranderd. ILAC bestaat niet meer. DONK is gefuseerd met GZC. Edith van Dijk stond nog een imposante carrière te wachten. Arnold van Bavel mocht naar de Olympische Spelen van 2000 in Sidney, waar hij helaas niet in actie kwam. Victor Pronk ben ik uit het oog verloren. Sorry Victor.

De Goudsche Courant bestaat ook niet meer. Sportverslaggever Bert Hertog, die daarin een mooi verslag schreef is helaas overleden. Martin Droog heeft zijn fotocamera ook al jaren geleden aan de wilgen gehangen. Ook Gouds Nieuwsblad is niet meer. Het knusse complex van SV DONK heeft plaatsgemaakt voor het asfalt van de Zuidwestelijke randweg.

Maar de mooie herinneringen blijven. Toch maar niet weggooien deze map.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.