Gerritschinkel.nl Columns & meer

24feb/200

Onderschatting?

Bestaat onderschatting in de sport? Ik durf met droge ogen te beweren dat dit bestaat. Bewust of onbewust. Een mooi voorbeeld van bewuste onderschatting is de bekerwedstrijd PSV – RKC in oktober 2018. Trainer Mark van Bommel dacht het varkentje wel even met een B-elftal te kunnen wassen. Maar de Eindhovenaren gingen roemloos ten onder, met het schaamrood op de kaken.

Op dinsdag 25 oktober 2016 knikkerde hoofdklasser Jodan Boys eredivisionist Go Ahead Eagles met 2-1 uit het bekertoernooi. Het Goudse feest in de Adelaarshorst was enorm. De Deventer hoogmoed werd genadeloos afgestraft.

Mijn gedachten gingen afgelopen zaterdag weer even terug naar die gedenkwaardige oktoberavond in Deventer. Jodan Boys nam het nu thuis in de 3e ronde van de districtsbeker op tegen 2e klasser SVC ’08. In de bestuurskamer staat nog steeds dat fraaie aandenken aan de Goudse sensatie van al weer bijna 3 ½ jaar geleden. Maar na 90 minuten dropen nu de Gouwenaren gedesillusioneerd af en namen de Wassenaarse fans bezit van sportpark Oosterwei.

Was er zaterdag ook sprake van onderschatting? Jodan Boys trad zonder een aantal  basisspelers aan en jeugdspelers mochten het karwei helpen klaren. Maar bij bekervoetbal komen er vaak onvermoede krachten bovendrijven en toen Jodan Boys alsnog een drietal routiniers het veld instuurde was het al te laat. Nieuwe Goudse bekerdromen zijn helaas weer even uit zicht.

Van onderschatting van de tegenstander was zondag bij de trainer van RVC ’33 volgens hem geen sprake. Er moesten nog 13 minuten worden gespeeld van de eerder gestaakte wedstrijd tegen COAL. ‘Ook al is de stand  3-0 en staat de tegenstander met 9 man, we spelen tegen de wind in, dus je weet het nooit’, sprak trainer Potuyt. Maar hier bleef het Rotterdamse wonder  uit.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.