Gerritschinkel.nl Columns & meer

10feb/200

Ciara

En toen had ik zondag ineens een vrije dag. Met dank aan Ciara of dankzij Ciara, het is maar net hoe je het bekijkt. De KNVB had alle voetbalwedstrijden voor zondag afgelast. En hoewel er ook tegengeluiden waren, was dat voor de afwisseling eens een duidelijk (en wijs) besluit van de voetbalbond. Ze lieten de supporters nu niet in de kou staan. Het was dus een rustige zondag op sportgebied. Zelfs biljartwedstrijden en ook de tafeltenniswedstrijd van de dames van Vriendenschaar werden gecanceld. De organisatoren van het NK Tegenwindfietsen hadden trouwens geen betere dag kunnen kiezen. Stoere binken die lekker met de bakkes in de wind de strijd met elkaar en de elementen aangaan. Maar tot grote verbazing van velen werden de wedstrijden halverwege gestaakt. Niet omdat de fietsers niet durfden, maar omdat het voor de materiaalwagens op de Oosterscheldekering onverantwoord was. Ciara zal hier wel vervloekt zijn.

Het afgelopen weekend stond ook in het teken van afscheid nemen. Na 35 jaar nam Raymond van Barneveld zaterdag afscheid. Barney bergt zijn pijlen definitief op. De man die de dartsport in Nederland populair maakte houdt het voor gezien. Hij zei opgelucht te zijn en dat nu eindelijk alles weer leuk is. Ja, dan denk ik ‘was dan eerder gestopt man’. Gelukkig stopte Barney nu op tijd, want als hij dat een dag later had gedaan, had de martelgang van de voormalige Haagse postbode dankzij Ciara misschien nog langer geduurd.

Ik heb mij in ieder geval zondag niet verveeld. Een mooie documentaire over soulzanger Donny Hathaway, de biografieën van Louis Couperus en de 18e eeuwse Schots-Nederlandse kapitein John Gabriel Stedman en de muziek van Bob Dylan waren meer dan een pleister op de sportwonde die Ciara veroorzaakte.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.